Στο επενδυτικό ενδιαφέρον από την Κίνα και στην άφιξη δύο κινεζικών τραπεζικών κολοσσών στην Ελλάδα επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Σανγκάη.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμφωνία με τις τράπεζες. Η Bank of China που ανοίγει υποκατάστημα στην Αθήνα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο. Ένα μικρό μέρος του ισολογισμού της να διαθέσει στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τις συνομιλίες που είχε το τελευταίο διήμερο στην Κίνα και το περιεχόμενό τους.

«Ανοίξαμε μια μεγάλη βεντάλια θεμάτων για επενδύσεις που έχουν σχέση με την ηλεκτροκίνηση, της «έξυπνες» πόλεις, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πιστεύω ότι θα προκύψουν πολύ σημαντικές συμφωνίες», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ήταν μια μεγάλη επιχειρηματική αποστολή και μια πρόκληση για εμάς να δοκιμάσουμε τι μπορούμε να πετύχουμε όταν εμφανιζόμαστε καλά οργανωμένοι», τόνισε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή στη Σανγκάη και τα περισσότερα από 200 ραντεβού που κλείστηκαν, με τη συνδρομή και της κυβέρνησης, με Κινέζους επιχειρηματίες και επενδυτές.