Τα 10.000 ευρώ από την πώληση ενός SUV, η διαφυγή στο εξωτερικό και το σχέδιο να κάψουν το πτώμα της 50χρονης καθαρίστριας για να σβήσουν τα ίχνη της άγριας δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα στη φωτιά είναι τα στοιχεία που εξετάζει η Αστυνομία.

Αυτά είναι τα κομμάτια του παζλ του κατάφεραν να συνθέσουν τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και να φωτίσουν το φονικό.

Η 15χρονη κόρη του θύματος, ο 17χρονος Ρουμάνος φίλος της και ο 16χρονος Έλληνας συνεργός από το Λουτράκι, έμειναν όλο το βράδυ στο ματωμένο διαμέρισμα της Αγίας Βαρβάρας με το πτώμα της άτυχης γυναίκας αναζητώντας τον τρόπο για να το εξαφανίσουν.

Οι ανήλικοι είχαν δέσει χειροπόδαρα την 50χρονη και την είχαν τυλίξει με κουβέρτες για να την βγάλουν έξω και να την κάψουν σε κάποιο απόμερο σημείο των δυτικών προαστίων όμως δεν τα κατάφεραν. Παράλληλα, έψαξαν όλο το σπίτι να βρουν τις 10.000 ευρώ που προέρχονταν από την πώληση ενός αυτοκινήτου του πατέρα της 15χρονης ο οποίος απεβίωσε πριν ένα χρόνο.

Την άλλη μέρα το πρωί, έφυγαν τελικά από το σπίτι παίρνοντας μόνο την κάρτα ανάληψης μετρητών και αφού έβγαλαν 500 ευρώ πήραν και οι τρεις ανήλικοι το ΚΤΕΛ και έφθασαν στις Σέρρες.

Το σχέδιο που είχαν καταστρώσει ήταν να φύγουν από τη χώρα και μέσω Βουλγαρίας να καταλήξουν στη Ρουμανία, χώρα καταγωγής του 17χρονου, ο οποίος όμως γεννήθηκε στην Ελλάδα.

Το βράδυ του Σαββάτου, προσπάθησαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, όμως έκανε πολύ κρύο και ο 16χρονος Έλληνας από το Λουτράκι έφυγε αναζητώντας ένα πιο ζεστό κατάλυμα.

Όμως, όταν οι άλλοι δύο έπεσαν λίγες αργότερα σε έλεγχο της ΔΙ.ΑΣ για τα μέτρα Covid-19 και αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ο 16χρονος πήρε τηλέφωνο τη μητέρα του στο Λουτράκι και της είπε να πάει να τον πάρει από τις Σέρρες.

Χθες, παραδόθηκε στις Αρχές και οδηγήθηκε στο Ανθρωποκτονιών για να δώσει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων για τη σφαγή της 50χρονης γυναίκας.