Σάββατο, 30 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

«Παιδαριώδεις οι χειρισμοί της Τουρκίας και τρυκ που δεν πείθουν»

Newsroom από Newsroom
25/11/2020 16:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Τουρκία: Στην ομόθυμη καταδίκη των τουρκικών χειρισμών προχώρησαν τα κόμματα, με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για τις οποίες όλες οι πλευρές ενέταξαν σε τακτική κίνηση ενόψει της Συνόδου Κορυφής και σε παιδαριώδεις χειρισμούς που δεν πείθουν.

«Ασφαλώς και οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου δεν είναι τίποτε άλλο από ένα τρυκ πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Ωστόσο, θέλω να επισημάνω ότι υπήρξε χθες τόσο καθαρή και ευθεία η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών. Αυτήν την ώρα καταγράφεται όχι μόνο η αντίδραση της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών που χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά της Τουρκίας εξόχως προβληματική», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστο Μπουκώρας, σημειώνοντας: «Η Τουρκία είναι χώρα ταραξίας της περιοχής και η ελληνική διπλωματία δεν πείθεται από τα φθηνά κόλπα του κ. Τσαβούσογλου και του κ. Ερντογάν των τελευταίων ημερών».

«Δεν μας εκπλήσσουν οι απανωτές προκλήσεις και τα τρυκ της τουρκικής πλευράς», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, και πρόσθεσε: «Ωστόσο, αυτό που απαιτείται, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, είναι η σταθερότητα και μια στρατηγική σε αρχές που τελικά διαμορφώνουν το έδαφος του διαλόγου με σκοπό την εξεύρεση ειρηνικών λύσεων που ασφαλώς θα διασφαλίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα».

Η υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, είναι να κάνει στο εσωτερικό ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσει πνεύμα εθνικής συνεννόησης. «Με αυτήν την έννοια είναι μεγάλο έλλειμμα το γεγονός ότι δεν έχει υιοθετηθεί η πρότασή μας για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας», τόνισε. «Απαιτείται σταθερότητα στη στρατηγική της ειρήνης, διασφάλιση εθνικών συμφερόντων, σταθερότητα σε στρατηγική πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που θα διασφαλίζει το δίκαιο μας και οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας και διαλόγου στην ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Τουρκία είναι ένα κράτος ταραξίας», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος πρώτος έθεσε το ζήτημα των δηλώσεων του κ. Τσαβούσογλου στην Ολομέλεια, για να υπογραμμίσει ότι αυτές έγιναν ενόψει της Συνόδου Κορυφής και «δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα και κανένα κόμμα σε αυτήν τη Βουλή να μπορεί να πει ότι αυτή η ευκαιριακή αλλαγή στα λόγια της Τουρκίας, ανοίγει χαραμάδα για να ξεκινήσουν διαδικασίες, τις οποίες έχει τορπιλίσει και τορπιλίζει η Τουρκία με τη συμπεριφορά της». Όπως υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος, όλα τα πολιτικά κόμματα «είμαστε στην ίδια κατεύθυνση. Κανείς δεν ξεγιελιέται από συμπεριφορές που θυμίζουν απόπειρες να ξεγελάσεις τον άλλον με παιδαριώδεις χειρισμούς».

«Καταδικάζουμε την προκλητικότητα της Τουρκίας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή που ερίζουν για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών», είπε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, και πρόσθεσε ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας στηρίζεται σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, που «εμείς τους έχουμε εναποθέσει την ασφάλεια της χώρας μας. Ωστόσο, όχι μόνο δεν υπάρχει στήριξη αλλά στα λόγια μόνο καταδικάζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και οι επιλογές των συμμάχων είναι αυτές που οξύνουν το θέμα».

«Όσο είμαστε υποχωρητικοί απέναντι στην Τουρκία και δεν καθορίζουμε τα θαλάσσια σύνορά μας, όσο δεν προστατεύουμε την εθνική μας κυριαρχία τόσο θα υφιστάμεθα επιθέσεις από την Τουρκία, λεκτικές ή άλλες», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος. «Η γειτονική χώρα φαίνεται καθαρά ότι δεν σέβεται τίποτα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η στάση της ΕΕ, και μάλιστα της Γερμανίας, που αντιδράει στην επιβολή των αυτονόητων κυρώσεων. Χρειάζεται Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για κοινή στάση απέναντι στην Τουρκία, η οποία θα γίνεται όλο και πιο διεκδικητική», ανέφερε ο κ. Βιλιάρδος.

«Η Τουρκία είναι μια επικίνδυνη χώρα. Το ΜέΡΑ25 φοβάται ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει λάθος την κατάσταση, βάζοντας διαμεσολαβητές, όπως τη Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ. Η ΕΕ έχει δείξει σαφώς τις προθέσεις της», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης. «Τα ερευνητικά σκάφη αλωνίζουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και όχι μόνο δεν υπάρχουν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας αλλά ούτε καν ονοματίζονται. Απαιτείται συνδιάσκεψη όλων των άμεσα ενδιαφερόμενων χωρών της ΝΑ Μεσογείου, γιατί τα προβλήματα είναι αλληλένδετα», υπογράμμισε ο κ. Γρηγοριάδης.

Κ.Β.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΤΟΥΡΚΙΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

29/05/2026 | 23:45
Featured

Γκιουλέρ: Τα ελληνικά νησιά έπρεπε να είναι αποστρατιωτικοποιημένα – Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα

28/05/2026 | 12:00
ΔΙΕΘΝΗ

Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Μείωση 8,5 δισ. δολαρίων των αποθεμάτων, μετά την καθαίρεση του Οζέλ

27/05/2026 | 20:00
ΔΙΕΘΝΗ

Κρίση στην Τουρκία: Κάλεσμα του Οζέλ για συγκέντρωση στη Σμύρνη κατά της διάλυσης του CHP

26/05/2026 | 18:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τα οφέλη της ηλεκτρονικής διαμεσολάβησης στο επίκεντρο εκδήλωσης των ΕΒΕΑ και ΔΣΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ 2025: 55 ευρώ στο καλαμπόκι, 30 στο ρύζι – Πληρωμές, ΕΛΓΑ και οι 10 μεγάλες ειδήσεις για τους αγρότες

    433 shares
    Share 173 Tweet 108
  • Οι «ήρεμοι ουρανοί» και τα μηνύματα της Άγκυρας

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Έντονο το κλίμα στην αντιπολίτευση – Σε πανικό Ανδρουλάκης – Κωνσταντοπούλου

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ 2027: Οι 4 μεγάλες αλλαγές σε ΕΑΣ και επικουρικές – Τα 7 παραδείγματα που φέρνουν αυξήσεις έως 150 ευρώ τον μήνα

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Δημοσκόπηση ALCO: Στη δεύτερη θέση ο Τσίπρας – «Μάχη» Ανδρουλάκη και Καρυστιανού για την τρίτη

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Γιορτή σήμερα 29 Μαΐου, εορτολόγιο: Αγία Θεοδοσία η Οσιομάρτυς η Κωνσταντινουπολίτισσα

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • Αγιορείτικο καλοκαιρινό γλυκό με μέλι, καρύδια και αρώματα Ανατολής

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch