Στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας αναφέρθηκε ο που δεν δίστασε να χαρακτηρίσει εχθρό τον Βόλφγκανγκ .

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ το κλίμα στις σχέσεις Αθήνας – δανειστών τόνισε ότι:«Βρισκόμαστε ενώπιον μίας απολύτως πολιτικής αντιπαράθεσης με τα συντηρητικά κέντρα της Ευρώπης και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως, σύμφωνα με πληροφορίες της κυβέρνησης, μόνο μία πλευρά διαφώνησε με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, τον Δεκέμβριο, (όπως το έκτακτο επίδομα προς τους συνταξιούχους) και το κατά πόσο ήταν αυτές συμβατές με τα συμφωνηθέντα μέτρα. «Υπάρχει ένα συντηρητικό κόμμα στην Γερμανική κυβέρνηση, ένα αριστερό, στην ελληνική κυβέρνηση είναι αναμενόμενο να υπάρχει αντιπαράθεση».

Διαβάστε επίσης:   Διευκρινήσεις Πετρόπουλου για τις εισφορές 20% στα μπλοκάκια

Ωστόσο χαρακτήρισε εν μέρει ακόμη και «θεμιτή» αυτή την διάσταση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, κατηγοριοποιώντας, μάλιστα, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην κατηγορία των «εχθρών» (σ.σ. σε ό, τι αφορά πάντα την πολιτική διαπραγμάτευση).

Ο ίδιος επανέλαβε πως, ακόμη και εντός των θεσμών, υπάρχει διαφωνία για τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας, εκτιμώντας πως το πρόγραμμα υπεραποδίδει, παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες».

Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο υπουργός τόνισε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπήκε στο πρόγραμμα όχι κατόπιν ελληνικού αιτήματος αλλά «επειδή το ζήτησαν άλλες χώρες». «Το δίλημμα δεν το έχει η Ελλάδα αλλά η αντίπερα όχθη»,πρόσθεσε ο κ. Παππάς, υποστηρίζοντας πως η θέση της Κομισιόν και άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων είναι ότι δεν πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα ενώ, στον αντίποδα, το θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα.

Όμως «η Ελλάδα θέλει ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει την οικονομία να επανορθωθεί. Δεν εγείρουμε εμείς το ζήτημα, αλλά το ίδιο το νομισματικό ταμείο».

Για τις πιέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως η θέση της Αθήνας σε σημαντικά ζητήματα, όπως το εργασιακό, Ελλάδας είναι σαφής.

Κλείνοντας, ο κ. Παππάς σχολίασε πως το ζήτημα της ανάπτυξης στην Ελλάδα είναι πολυπαραγοντικό και απαιτεί γενναίες αποφάσεις όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο αλλά, «η Γερμανία δε θέλει να βάλει και τα δύο πόδια μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».