Την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 βουλευτών, προκειμένου να περάσει από τη Βουλή όχι μόνο τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και κάθε άλλο κρίσιμο νομοσχέδιο, εξέφρασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, οποία συνεδρίασε νωρίτερα υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου παραμένει η λήξη της τετραετίας.

Το ενδεχόμενο να ζητήσει ο πρωθυπουργός Ψήφο Εμπιστοσύνης παραμένει, πάντως, ανοιχτό, αν και στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι αυτή θα επιβεβαιωθεί, εάν και όταν υποβάλλει Πρόταση Δυσπιστίας η Νέα Δημοκρατία.

«Αυτήν τη στιγμή όλα είναι ανοιχτά», σχολίαζαν για την στάση του Πάνου Καμμένου, εν αναμονή των αποφάσεων των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Οι ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου εξηγούν ότι η θετική ψήφος σε επιμέρους νομοσχέδια και, κυρίως, στη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα ερμηνευθεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την στάση του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Αναφορικά με τη στάση των ΑΝΕΛ και, κυρίως, του Πάνου Καμμένου, οι κομματικές πηγές ανέφεραν ότι τελούν εν αναμονή των αποφάσεών τους, καθώς οι εσωκομματικές διαδικασίες στον «μικρό» κυβερνητικό εταίρο είναι προγραμματισμένες για την προσεχή Τετάρτη, όταν και θα συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα τελευταία 24ωρα δεν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, ενώ, αναφορικά με επικείμενη συνάντηση των δύο, υπογράμμιζαν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα βρίσκεται εκτός Αθηνών μέχρι και την Τρίτη.