Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ποιοι συμπληρώνουν τους 152 για τις Πρέσπες – ΟΝΟΜΑΤΑ

TechTeam από TechTeam
18/01/2019 16:05
Ενημερώθηκε: 18/01/2019 23:16:12
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Κερδίζει το στοίχημα της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Αλέξης Τσίπρας, αφού στους «πρόθυμους» της ψήφου εμπιστοσύνης προστίθενται τώρα και τρεις -πιθανότατα- βουλευτές από το Ποτάμι και ίσως και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ, που θα στηρίξουν τον συμβιβασμό με τα Σκόπια.

Ανάλογα με τις διαρροές που θα υπάρξουν από την πλειοψηφία των 151 «προθύμων» αλλά και την αποχή την οποία θα επιλέξουν ίσως κάποιοι από το Ποτάμι (όπως ο Σπύρος Λυκούδης), τα «ναι» στην αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ μπορεί να φθάσουν τα 152, ενδεχομένως και τα 153 (αν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κινηθεί και αυτός προς το «ναι»), κάτι που φυσικά θα ερμηνευτεί από τον πρωθυπουργό ως «πράσινο φως» για να συνεχίσει απτόητος την κυβερνητική του θητεία.

Να συνεχίσει απτόητος τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της ψήφου εμπιστοσύνης χαρακτηρίζεται «κουρελού» από την αντιπολίτευση, αφού στηρίζεται σε βουλευτές προερχόμενους από τους ΑΝΕΛ, την Κατερίνα Παπακώστα, αλλά και τον Σπύρο Δανέλλη από το Ποτάμι, ενώ για την ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών προσμετρώνται και οι ψήφοι της ομάδας του Σταύρου Θεοδωράκη, που καταψήφισε την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης.

Η εξέλιξη, εφόσον επιβεβαιωθεί στην κάλπη, όποτε και αν έρθει προς ψήφιση στην Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, αφού η κυβέρνηση φαίνεται να το καθυστερεί επιμένοντας ότι πρέπει να προηγηθεί δημόσιος διάλογος -και το Μαξίμου προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε debate με τον Αλέξη Τσίπρα- αναμένεται να προκαλέσει σεισμούς και στο Ποτάμι και στο ΚΙΝΑΛ.

Τα κουκιά της ψηφοφορίας

Η κάλπη για τη Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να επιφυλάξει εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, αλλά το αποτέλεσμα μάλλον πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Σίγουρα η πλειοψηφία θα υπερβεί τον μαγικό αριθμό των 151 που προσδοκά η κυβέρνηση, ώστε η Συμφωνία να έχει αυξημένη νομιμοποίηση, αλλά και για να την εκμεταλλευτεί ο Αλέξης Τσιπρας στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Από τους 151 που ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης στην ψήφο εμπιστοσύνης, μάλλον θα πρέπει να αφαιρέσουμε τον Κώστα Ζουράρι, που έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία, και πιθανώς και τον Βασίλη Κόκκαλη που διεγράφη από τους ΑΝΕΛ. Ψήφισε μεν στην ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά έχει δηλώσει ότι καταψηφίζει τη Συμφωνία.

Είμαστε έτσι στους 149. Αν προστεθούν οι ψήφοι του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιώργου Μαυρωτά από το Ποτάμι -όπως όλα δείχνουν- φθάνουμε και πάλι στους 151. Αν προστεθεί και η ψήφος του Σπύρου Λυκούδη, πάμε στους 152. Ενώ αν ψηφίσει «ναι» και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ, φθάνουμε τους 153.

Να σημειωθεί πάντως ότι από το χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού έλειπε ο Σπύρος Λυκούδης και οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να επιλέγει την αποχή, έστω κι αν βλέπει θετικά και αυτός τη Συμφωνία.

Σφάζονται σε Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ

Η ψηφοφορία για τις Πρέσπες αναμένεται να προκαλέσει κραδασμούς, το λιγότερο και στο Ποτάμι και στο ΚΙΝΑΛ. Στο μεν Ποτάμι, αν και η τελική απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου είναι ψήφος κατά συνείδηση χωρίς κομματική πειθαρχία, με την επισήμανση ότι δεν αποχωρεί κανείς από την ΚΟ, ο Γρηγόρης Ψαριανός είχε προαναγγείλει νωρίτερα την αποχώρησή του από το κόμμα, εφόσον το Ποτάμι ψηφίσει την Συμφωνία.

Αποχωρώ δήλωσε «αν το κόμμα αποφασίσει από δω και πέρα να κάνει τα ρεπό του Ζουράρι». Ακόμα και αν ο συμβιβασμός που επετεύχθη χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο για ψήφο κατά συνείδηση σώζει τα προσχήματα, θεωρείται περίπου βέβαιο ότι επιταχύνει τις εξελίξεις και οι Γρ. Ψαριανός και Γ. Αμοιράς βρίσκονται πλέον στην πόρτα της εξόδου.

Την ίδια στιγμή στο ΚΙΝΑΛ μπορεί η Φώφη Γεννηματά να απέτρεψε μια μίνι ανταρσία του Δημ. Κρεμαστινού, αλλά παραμένει ο σκόπελος του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Ο Δημ. Κρεμαστινός έθεσε από νωρίς το ΚΙΝΑΛ σε επιφυλακή, καθώς δήλωσε στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν έχει πει ότι θα ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει δει ακόμα το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής».

Η δήλωσή του -αν και φυσικά γνωρίζει ότι η γραμμή της Φώφης Γεννηματά είναι όχι στην Συμφωνία- προκάλεσε αναταράξεις, με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να δηλώνει ότι προκαλεί ζημιά.

«Λυπάμαι και ντρέπομαι πραγματικά», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος. «Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά». Τελικά ο Δημ. Κρεμαστινός αναγκάστηκε να τα μαζέψει και να κάνει διορθωτική δήλωση ότι θα συμπαραταχθεί με την άποψη των συναδέλφων του, αλλά η ζημιά είχε γίνει και κυρίως δεν έχει λυθεί το πρόβλημα με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ που συνεργάζεται με το ΚΙΝΑΛ στα πλαίσια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο Επικράτειας βλέπει θετικά την Συμφωνία των Πρεσπών και η θετική ψήφος του Σταύρου Θεοδωράκη σίγουρα θα τον επηρεάσει. Η Φώφη Γεννηματά μπορεί να προειδοποίησε χθες στην συνέντευξή της στον ALPHA ότι σε περίπτωση θετικής ψήφου «θα υπάρξουν συνέπειες»… αλλά όλα θα κριθούν από την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς που θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.

Το πρόβλημα «Γιώργος Παπανδρέου»

Στα προβλήματα του ΚΙΝΑΛ προστίθεται και η βόμβα που μπορεί να σκάσει με τη δήλωση που αναμένεται του Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου που τώρα είναι πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ βλέπει θετικά, σύμφωνα με πληροφορίες, την Συμφωνία των Πρεσπών και σε περίπτωση που το εκφράσει με δημόσια δήλωσή του, σίγουρα θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ενότητα του ΚΙΝΑΛ, αφού θα αμφισβητεί την γραμμή της Φώφης Γεννηματά. Μια πρώτη ένδειξη για τις θέσεις του ήταν η ανακοίνωση του κόμματός του για το θέμα με τις αφίσες στην Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδας, που στοχοποιούσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού που θα ψηφίσουν την Συμφωνία.

«Θα προδώσεις κι εσύ τη Μακεδονία μας;» ήταν το σλόγκαν στις αφίσες, που καταδικάστηκαν από τα περισσότερα κόμματα. Με αφορμή τις αφίσες το ΚΙΔΗΣΟ έβγαλε ανακοίνωση που τόνιζε ότι η «διαίρεση σε πατριώτες και μειοδότες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη», φράση που ερμηνεύτηκε ως έμμεση στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο στόχαστρο των υπερεθνικιστών.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΝΕΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σήμερα στη Βουλή η πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Οι μεγάλες αλλαγές σε Δικαιοσύνη, Δημόσιο, Πανεπιστήμια και Επιστολική Ψήφο

02/06/2026 | 14:16
Featured

ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Ανάπτυξη για λίγους, ακρίβεια για πολλούς» – Σφοδρή επίθεση για Υγεία, μισθούς και κοινωνική πολιτική

01/06/2026 | 11:00
Featured

Πολιτικός σεισμός από την Καρυστιανού – Υποκλοπές, ΠΑΣΟΚ και η δίκη των δύο Ελλήνων στην Αγιά Σοφιά φουντώνουν …!

24/05/2026 | 13:17
HOT NEWS

 Πολιτικό «Μπαρούτι» στη Βουλή: Αποχώρηση της Αντιπολίτευσης για τις υποκλοπές και μετωπική Σαμαρά – Μαξίμου

22/05/2026 | 13:07
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 43 ατόμων στην καθαριότητα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 7,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: Τι φοβούνται Γάλλοι και Ρώσοι επιστήμονες  – Οι ζώνες υψηλού κινδύνου στην Ελλάδα

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Εύβοια: Ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και εκκλησία μετά τους ισχυρούς σεισμούς

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Τουρκική παρενόχληση δια ασυρμάτου στο αεροσκάφος του Δένδια

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό συναγερμό: Η βουτιά στα γκάλοπ, η σκιά Τσίπρα και τα σενάρια διάσπασης μετά τις κάλπες

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Ανασχηματισμός προ των πυλών: Μαρινάκης στη θέση Κυρανάκη

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΕΛΓΑ ΑΓΡΟΤΕΣ – Χαλάζι σε Ημαθία και Φλώρινα, απλήρωτες οι ΟΕΦ: Αγωνία για αποζημιώσεις, και ευρωπαϊκά κονδύλια 

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΕΦΚΑ ΝΕΑ: Ακατάσχετο στα 1.600 ευρώ, επιστροφές αχρεωστήτως καταβληθέντων και νέες αλλαγές σε συντάξεις – Τι εξετάζεται 

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch