ΕΥΑΘ: Κάθετα αντίθετος παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, στην μεταφορά της εταιρείας στο υπερταμείο, επικαλούμενος  το «δημοψήφισμα» στη Θεσσαλονίκη και ζήτησε να απαγορευθεί η πώληση της ΕΥΑΘ με ρύθμιση που θα περάσει στη συνταγματική αναθεώρηση.

“Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να το διαχειρίζεται δημόσια επιχείρηση” είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε., καθηγητής Γιάννης Κρεστενίτης, προσθέτοντας: “Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι στη συζήτηση που θα ανοίξει με τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της πώλησης του 23%”.

Στο πλαίσιο της σημερινής ετήσιας παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Βορειοελλαδικής εταιρείας για το 2016, ο κ. Κρεστενίτης, κληθείς να τοποθετηθεί για τη μεταφορά της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, αλλά και την πώληση ποσοστού 23% του δημοσίου, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι “είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης παγκοσμίως.

Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε επί του θέματος και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τη θέση της και να ενταχθεί σχετική πρόβλεψη στη σχεδιαζόμενη συνταγματική αναθεώρηση”.

Προτού τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ο κ. Κρεστενίτης ξεκαθάρισε ότι εκφράζει την προσωπική του θέση, αφού δεν υπάρχει σχετική τοποθέτηση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.