Την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις δύο δημοσκοπήσεις, της Pulse και της ALCO,  παρουσίασαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και OPEN TV αντίστοιχα, αναφορικά με το πώς οι πολίτες αντιμετωπίζουν την πανδημία του κορονοϊού καθώς και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή του.

Είναι χαρακτηριστικό πως η αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη άγγιξε το 80% των πολιτών σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στήριξης πρωθυπουργού ενώ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι κερδίζει και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Εκεί δε που τερμάτισε το κοντέρ ο Κ. Μητσοτάκης κι ανέδειξε το χάσμα που τον διακρίνει με τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν αναφορικά με την καταλληλότητα ως πρωθυπουργού. Σε αυτή την κατηγορία ουσιαστικά δεν είχε αντίπαλο καθώς έφτασε το 53% από 45% πριν από ένα μήνα ενώ ο Αλ. Τσίπρας κατακρημνίστηκε στο φτωχό 22% από 26% αντίστοιχα.

Κοινή συνισταμένη των δύο δημοσκοπήσεων αποτέλεσε- με συντριπτικά ποσοστά των πολιτών- η αποδοχή των κυβερνητικών επιλογών και ιδιαίτερα η στάση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο για τον περιορισμό των μετακινήσεων όσο και για τα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων.

Πιο αναλυτικά, περισσότερο ανήσυχοι παρά φοβισμένοι δηλώνουν οι πολίτες σχετικά με τον κορωνοϊό σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Open TV.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία ALCO το 90% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ το 67% φοβάται ότι θα νοσήσει από τον ιό.
Η πλειοψηφία των ατόμων που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση συμφωνούν με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και μάλιστα δηλώνουν έτοιμοι να αποδεχθούν και πιθανή επέκταση των μέτρων.

Το 86% θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα εγκαίρως, ενώ δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βασίλη Κικίλια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αντιθέτως, βρίσκουν ανεπαρκή τα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Το 89% την κρίνει ως επαρκή και έγκυρη την καθημερινή ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.

Συνολικά, οι πολίτες βαθμολογούν θετικά το κράτος, αλλά όχι και τόσο θετικά τη συνέπεια που επιδεικνύουν οι πολίτες όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων.