Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα το πρωί, με 149 επιβάτες και 8μελές πλήρωμα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες» ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ethiopian Airlines, μεταξύ των θυμάτων είναι 32 Κενυάτες, 17 Αιθίοπες, 8 Κινέζοι καθώς και δεκάδες άλλοι άνθρωποι άλλων εθνικοτήτων.

Το αεροπλάνο, ένα καινούριο Boeing 737 – 800 max, που είχε απογειωθεί από την Αντίς Αμπέμπα με προορισμό το Ναϊρόμπι της Κένυα, συνετρίβη 6 λεπτά μετά την απογείωσή του.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αεροπορικής εταιρίας το αεροπλάνο είχε απογειωθεί στις 08:38 (τοπική ώρα) και χάθηκε η επαφή μαζί του στις 08:44 (τοπική ώρα).

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο όλες οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι ήταν ένα καινούριο αεροσκάφος, το οποίο η Ethiopian Airlines είχε παραλάβει πριν από 4 μήνες.

Ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι πρόκειται για μια νέα αεροπορική τραγωδία στην οποία εμπλέκεται ίδιου τύπου αεροσκάφος.

Συγκεκριμένα, ένα Boeing 737 -800 max της ινδονησιακής εταιρίας Lion Air συνετρίβη τον περασμένο Οκτώβριο μόλις 13 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα, οδηγώντας στον θάνατο τους 83 επιβάτες του.

Ο τύπος αυτός του Boeing είναι η τελευταία αναβάθμιση του Boeing 737 και χρησιμοποιείται από πολλές εταιρίες σε όλο τον κόσμο, καθώς επιτρέπει οικονομία στα καύσιμα.

Η εταιρία ανέφερε μέσω twitter ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση.