Εκδήλωση μνήμης στον πολιτικό Ανδρέα Καραγκούνη, πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Φόρο τιμής απέτισαν πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού και ακαδημαϊκού κόσμου αλλά και πληθώρα πολιτών από την γενέτηρά του αείμνηστου Ανδρέα Καραγκούνη την Αιτωλοακαρνανία.

Τις πτυχές της προσωπικότητας του ανέδειξαν οι κκ Αντώνης Σαμαράς –πρώην Πρωθυπουργός, Απόστολος Κακλαμάνης-πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Μπακογιάννης-Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Μουτσόπουλος Χαράλαμπος-Ακαδημαϊκός, Ζωγράφος Γεώργιος-Καθηγητής Ιατρικής-Αναπλ. Πρύτανης ΕΚΠΑ, Βάσσης Λαοκράτης-Συγγραφέας καθώς και ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πολίτης ο οποίος συντόνισε την εκδήλωση.

Για την προσωπική του σχέση με τον Ανδρέα Καραγκούνη, παρά τη διαφορά ηλικίας και την διαφορετική διαδρομή που ακολούθησαν για ένα διάστημα, μίλησε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Τόνισε πως ο Ανδρέας πάντα ήθελε να είναι χρήσιμος και πως πήρε πρωτοβουλίες που το αποτύπωμά τους το βλέπουμε σήμερα όπως την προώθηση και εισαγωγή των βιολογικών προϊόντων και την ονομασία ΠΟΠ που φέρει την υπογραφή του.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης τόνισε πως ο Ανδρέας ήταν ένας άνθρωπος με δυνατά πιστεύω. Αγωνιζόταν πάντα σκληρά για αυτά αλλά πάντα με μετριοπάθεια. Σημείωσε πως η συνέπεια, η μετριοπάθεια, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η απλότητα είναι χαρακτηριστικά σπουδαία για έναν πετυχημένο πολιτικό και δυστυχώς λείπουν από πολλούς εκ των πρωταγωνιστών της σύγχρονης πολιτικής σκηνής.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης παρότι μικρός είχε την τύχη να γνωρίσει προσωπικά τον κ. Ανδρέα. Επανειλημμένα είχε ακούσει τον παππού του να μιλάει για την ποιότητα αυτού του ανθρώπου και την εκτίμηση που είχε για εκείνον. Ο πατέρας του τον θεωρούσε αδερφό. Ο ίδιος αναγνωρίζει στον Ανδρέα Καραγκούνη έναν άνθρωπο που πάντα είχε ως σημείο αναφοράς την πατρίδα του. Πρόσφερε απλόχερα τις υπηρεσίες του στον τόπο του ως γιατρός αλλά και μετά ως βουλευτής. Χαμηλών τόνων, με χαμόγελο, ανθρωπιά και ζεστασιά ήταν πάντα κοντά στους συντοπίτες του.

Στην παρέμβασή του, ο Λαοκράτης Βάσσης μίλησε για την εκτίμηση που έτρεφε όλο το πολιτικό φάσμα στο Ανδρέα Καραγκούνη γιατί είχε το χάρισμα να συζητά, και να ακούει χωρίς να στρογγυλεύει τις απόψεις του. Μίλησε για τις πολλές ώρες συζητήσεων που στόχο είχαν μόνο το κοινό καλό ανεξάρτητα αν οι απόψεις έρχονταν από δυο διαφορετικές πλευρές. Νηφάλιες συζητήσεις, με πολιτικό πολιτισμό που δυστυχώς σήμερα σπάνια λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός βουλής.

Την εκδήλωση έκλεισε ο βουλευτής και υιός Κώστας Καραγκούνης ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους, πολιτικό και ακαδημαϊκό κόσμο αλλά και προς τους πολίτες και φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μνήμης του πατέρα του Ανδρέα Καραγκούνη. Με συγκίνηση ανέφερε πως με αυτή την εκδήλωση μνήμης ο Ανδρέας Καραγκούνης ξαναέζησε και νοερά βρέθηκε ανάμεσα σε φίλους και συναδέλφους που τόσο πολύ αγάπησε και τόσο πολύ τον αγάπησαν.