Γέφυρα στήριξης των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από τις αναταράξεις της πανδημίας στήνει μεθοδικά η Κυβέρνηση, προωθώντας ή επεκτείνοντας στοχευμένες δράσεις που προσφέρουν ανακούφιση σε ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού.

Από το ξεκίνημα της έξαρσης του κορωνοϊού, οι αρμόδιοι υπουργοί έβαλαν σε πρώτο πλάνο την θωράκιση της κοινωνικής συνοχής και την κάλυψη βασικών αναγκών των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Στο πλαίσιο αυτό, εστάλη πρόσφατα προφορικό αίτημα στους θεσμούς για την επέκταση του προγράμματος Γέφυρα (είχε καταληκτική ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου), οι προβλέψεις του οποίου παρέχουν βαθιές ανάσες σε χιλιάδες, των οποίων το εισόδημα έχει πληγεί.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επεκτείνει και για τους επόμενους μήνες την καταβολή επιδομάτων ανεργίας για τους δικαιούχους που έκλεισαν το δωδεκάμηνο που προβλέπεται από το νόμο. Ταυτόχρονα, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς το στοχευμένο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας, κίνηση που θα ανοίξει το δρόμο σε επιχειρήσεις και υποψήφιους εργαζόμενους για τη σύναψη νέων συμβάσεων, δίνοντας ένα σοβαρό κίνητρο για την αύξηση των θέσεων εργασίας.

Λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα δημοσιονομικά περιθώρια, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε πρόσφατα στην απαλλαγή των μικρών νησιών από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ, ως μία συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική κίνηση στήριξης της ακριτικής Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, ικανοποίηση επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την πορεία του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής, που βοήθησε σημαντικά χιλιάδες επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν την ώρα της μεγάλης ύφεσης.