Κυριακή, 17 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Στ. Πέτσας: Απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης μας οδήγησαν σε αυστηρότερα μέτρα

Newsroom από Newsroom
31/07/2020 15:30
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Πέτσας: Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στον κορονοϊό…

σημείωσε ότι από την ημέρα που ανοίξαμε τις πύλες μας στον κόσμο βλέπουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε, σχετικά με επιτυχία, τα εισαγόμενα κρούσματα. «Έχουμε εφαρμόσει εκτεταμένους ελέγχους με βάση έναν ειδικό αλγόριθμο που έχει αναπτύξει η επιτροπή των ειδικών, με αποτέλεσμα να έχουμε καλό έλεγχο στην είσοδο και καλή ιχνηλάτηση μετά. Άρα, τα εισαγόμενα κρούσματα, αυτήν τη στιγμή, δεν φαίνεται να είναι μεγάλο πρόβλημα», τόνισε, επισημαίνοντας πως το μεγάλο πρόβλημα είναι ο εφησυχασμός στο εσωτερικό. «Αυτός είναι ο εχθρός. Απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης, τα οποία μας οδήγησαν στην απόφαση να πάρουμε αυστηρότερα μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πολλούς κλειστούς χώρους. Αναμένεται να επεκταθεί αυτό το μέτρο, εάν συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε αύξηση των κρουσμάτων -ιδίως σε αστικά κέντρα- και εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξημένα μέτρα σε χώρους συναθροίσεων, όπως τα μπαρ. «Είναι κάτι το οποίο το συζητά η επιτροπή των ειδικών, δεν έχουμε εισήγησή της ακόμη. Αλλά είναι κάτι το οποίο το εξετάζουμε και περιμένουμε νεότερες εισηγήσεις. Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάζει τακτικά και μέσα στον Αύγουστο. Επίσης, θα έχουμε και τρεις φορές την εβδομάδα συνεδρίαση των συναρμόδιων υπουργών και ειδικών, υπό τον πρωθυπουργό, με τηλεδιάσκεψη προκειμένου να παρακολουθούμε συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα», υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι μεγάλη πηγή ανησυχίας είναι η μη τήρηση των μέτρων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Γι’ αυτό τον λόγο θα προσπαθήσουμε να πυκνώσουμε τα δρομολόγια. Ήδη, ανακαλούνται άδειες, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο, προκειμένου να πυκνώσουν τα δρομολόγια και στα λεωφορεία και στο μετρό και στον ηλεκτρικό, για να μην υπάρχει συνωστισμός», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο μία ολόκληρη σχολική χρονιά να πάει εκ περιτροπής. «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ήδη επεξεργαζόμαστε το σχέδιο, όχι μόνο για τα σχολεία, αλλά για όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, πάντα με γνώμονα την προστασία ιδίως των ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού. Γιατί είναι άλλο πράγμα να αυξηθούν τα κρούσματα και είναι άλλο πράγμα να υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας. Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε είναι να υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», σημείωσε.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, χαρακτήρισε θετικό βήμα τη δήλωση του εκπροσώπου του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, για τη de facto απόσυρση της παράνομης τουρκικής Navtex. «Βλέπουμε, όμως, μετά την κίνηση αυτή, να βγαίνει το Barbaros και να κινείται στην κυπριακή ΑΟΖ. Έτσι, το πρώτο βήμα μπορεί να μείνει μετέωρο. Ευχόμαστε να μη γίνει αυτό. Όταν, όμως, έχουμε συνέχιση των προκλητικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να αποδειχθεί αυτό που έχει τεθεί ως βασική προϋπόθεση από όλους, -όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τις ευρωπαϊκές Αρχές και από τους ηγέτες των μεγάλων χωρών- που είναι η έμπρακτη αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας. Δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση όταν ο άλλος προκαλεί συνεχώς», τόνισε.

Ακόμη, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι δίαυλος επικοινωνίας υπάρχει και είναι συνεχώς ανοικτός και πως αντικείμενο της συζήτησης είναι μόνο η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών. «Το πλαίσιο συζήτησης είναι δεδομένο και είναι οι διερευνητικές επαφές, οι οποίες υπήρξαν για πολλά χρόνια και διεκόπησαν με υπαιτιότητα της Τουρκίας τον Μάρτιο του 2016. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε -πάντα με γνώμονα τις σχέσεις καλής γειτονίας και τον σεβασμό στο διεθνές θίκαιο- το θέμα αυτό. Αρκεί η άλλη πλευρά να έχει επιδείξει έμπρακτη αποκλιμάκωση, ώστε να πιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που το είχαμε αφήσει», ξεκαθάρισε.

Σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων ο κ. Πέτσας είπε ότι η απόφαση του ΣτΕ κάνει λόγο για αναδρομικά 11 μηνών κύριων συντάξεων. «Άρα, ερχόμαστε και εφαρμόζουμε πλήρως την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για όλους, είτε προσέφυγαν είτε δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Και καταβάλλουμε τα χρήματα εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους συνταξιούχους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Η συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι πλήρης», πρόσθεσε.

Επ’ αυτού ανέφερε ότι τα αναδρομικά θα δοθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως προβλέπει η τροπολογία που ψηφίστηκε, σημειώνοντας πως η φετινή χρονιά είναι δύσκολη λόγω κορονοϊού και η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να καταβληθούν νωρίτερα από τον Δεκέμβριο.

«Μία Πολιτεία πρέπει να φροντίζει για όλες τις κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν ανάγκη -ιδίως σε μία χρονιά, όπως αυτή- αλλά οφείλει ταυτόχρονα να προσέχει και στο γεωπολιτικό επίπεδο, το τι συμβαίνει στη γειτονιά της και να λαμβάνει μέτρα για να στηριχθεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων», συμπλήρωσε.

Τέλος, για τον ανασχηματισμό δήλωσε πως είναι προνόμιο του πρωθυπουργού και δεν μπορεί να μεταφέρει καμία σκέψη του. «Όταν θα αποφασίσει γι’ αυτόν, θα το μάθετε από τον ίδιον», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ν. Αρμένης


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣκυβέρνησηΠΕΤΣΑΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

16/05/2026 | 23:45
Featured

Η κυβέρνηση βάζει τέλος στα πανωτόκια – Τι αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο για τα δάνεια έως 100.000 ευρώ, οι βασικές παράμετροι

03/05/2026 | 18:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/05/2026 | 23:55
Featured

Σενάριο-σοκ για το ΝΑΤΟ: Ευρωπαϊκή άμυνα χωρίς ΗΠΑ – Η μυστική στρατηγική, ο ρόλος της Γερμανίας και το «ρίσκο Τραμπ»

15/04/2026 | 13:20
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κύπρος: "Η Κυπριακή Δημοκρατία διεξάγει έναν δύσκολο διπλωματικό αγώνα''


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΚΤΑΚΤΟ – Σοκ στο τρένο – Τραγωδία στις ράγες πριν λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Καιρός: Έρχονται δυο κύματα κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες

    80 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Vegan γιαούρτι από το Άγιον Όρος

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Αριδαία: Σήμερα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη «Καθαρμός»

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Μητσοτάκης: Το 2027 οι Έλληνες θα επιλέξουν ποιον θέλουν να τους εκπροσωπεί στην Προεδρία της Ε.Ε.

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2026: Αναδρομικά, ΕΑΣ, χηρείας και εργαζόμενοι συνταξιούχοι – Ποιοι κερδίζουν έως 35.000 ευρώ

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch