Στρατηγικό κέντρο του ΝΑΤΟ η Αλεξανδρούπολη

στρατηγικό-κέντρο-του-νατο-η-αλεξανδρ

Στρατηγικό κέντρο του ΝΑΤΟ η

Απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στο βορειοανατολικό άκρο της Ελλάδας που παραπέμπει σε… εκστρατεία – Πανίσχυρη δύναμη πυρός με ελικόπτερα, θωρακισμένα οχήματα και βαρύτατο οπλισμό – Τι επιδιώκει η Ουάσιγκτον και ποια τα οφέλη για την Αθήνα – Αναλυτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr από την Αλεξανδρούπολη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Αν σας φαίνεται υπερβολική η λέξη απόβαση, τότε καλό θα είναι να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο και να δείτε τις εικόνες και τα βίντεο του Newsbomb.gr για να αντιληφθείτε το μέγεθος των αμερικανικών δυνάμεων που εγκαθίστανται πλέον στην Αλεξανδρούπολη.

Ναι, σαφέστατα αυτό που είδαμε και καταγράψαμε σήμερα από το λιμάνι της πρωτεύουσας του Έβρου, είναι απόβαση. Η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική απόβαση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και η οποία αναδεικνύει τον στρατηγικό ρόλο και την επιχειρησιακή αξία της Αλεξανδρούπολης.

Παρουσία του υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, οι αμερικανικές δυνάμεις αποβίβασαν από το θηριώδες Ro-Ro Carrier «ARC Independence» στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Έβρου στρατιωτική δύναμη που παραπέμπει σε… εκστρατεία!

Το αμερικανικό μεταγωγικό κατέπλευσε το περασμένο Σάββατο στο λιμάνι της ακριτικής πόλης και από εκείνη την ημέρα ξεφορτώνει προσωπικό των αμερικανικών στρατευμάτων, άρματα, τροχοφόρα οχήματα, θωρακισμένα, βαρύτατο οπλισμό αλλά και ελικόπτερα, προκαλώντας δέος από τον όγκο των δυνάμεων και την ισχύ τους. Πραγματικά, είναι τόση ισχυρή η δύναμη πυρός που αποβιβάστηκε στην Αλεξανδρούπολη, που μοιάζει σαν προετοιμασία πολέμου από τους Αμερικανούς.

Αμερικανικές δυνάμεις είχαν αποβιβαστεί και το 2020 και το 2019 στο ακριτικό λιμάνι, όμως φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, μιας και οι δύο χώρες έχουν υπογράψει την MDCA, την ανανεωμένη αμυντική τους συνεργασία, με τους Αμερικανούς πλέον να εκφράζουν ανοιχτά τη βούληση για δημιουργία στην Αλεξανδρούπολη μιας τεράστιας αμερικανικής Βάσης, ανάλογης δυναμικής και δυνατοτήτων με τη Σούδα.

Το Newsbomb.gr και ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουλαράκος βρέθηκαν στην ακριτική πόλη και κατέγραψαν την μεγαλύτερη απόβαση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

Δείτε στη gallery τις εντυπωσιακές εικόνες:Δείτε επίσης.