Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Συλλαλητήριο Αθήνας: Ποιοι θα είναι ομιλητές

Newsroom από Newsroom
01/02/2018 21:33
σε ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: Συνέντευξη τύπου ενόψει του συλλαλητηρίου που μεταφέρεται αυτή την Κυριακή στην Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος έδωσαν σήμερα εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής, οι οποίοι θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα».

Οι διοργανωτές έκαναν την εκτίμηση ότι η συμμετοχή του κόσμου «προβλέπεται τουλάχιστον τριπλάσια από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης», εξηγώντας ότι «πολλοί παμμακεδονικοί και εκκλησιαστικοί σύλλογοι τοποθετούν λεωφορεία για να διευκολύνουν τον κόσμο να πάρει μέρος».

Η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη, είπε εκ μέρους των διοργανωτών ότι «το συλλαλητήριο είναι ακομμάτιστο γιατί είμαστε υπεράνω κομμάτων». Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Μιχάλης Πατσίκας, ανέφερε ότι «το συλλαλητήριο θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας» και ζήτησε από τις ελληνικές αρχές «να κάνουν το καθήκον τους και να προστατεύσουν τους Έλληνες πολίτες που θα διαδηλώσουν ειρηνικά».

Ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης, Μίλτος Κοτζαγερίδης γνωστοποίησε ότι «οι οικονομικές ανάγκες του συλλαλητηρίου καλύπτονται από όλη την ομογένεια και κυρίως την ομογένεια των ΗΠΑ, καθώς και από Μακεδόνες, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, που θέλησαν να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια». Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν, συμπλήρωσε, «για τα έξοδα της διοργάνωσης, όπως την τοποθέτηση εξέδρας και ηχητικής εγκατάστασης». Σε ερώτηση δημοσιογράφου για σχόλιο που έκανε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ότι στη Θεσσαλονίκη τον τόνο έδωσαν ακροδεξιά στοιχεία, ο κ. Κοτζαγερίδης αρνήθηκε να απαντήσει.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος, εξέφρασε «αγωνία ότι αν υπάρξει η λέξη Μακεδονία στην ονομασία θα ζητηθεί η αυτονόμησή της. Το έδαφος προετοιμάζεται εδώ και πολλά χρόνια γι΄ αυτό». Ο ίδιος σχολίασε ότι «οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν τραγικά λάθη. Δεν είμαστε εδώ για να απολογηθούμε για κανένα κόμμα ή κυβέρνηση. Είμαστε εδώ ως εκπρόσωποι φορέων για να εκφράσουμε την αγωνία μας».

Από την πλευρά του, ο ιερέας Ιωάννης Διώτης, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, πήρε το λόγο λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι προδοτικό και πρέπει να καταδικαστεί το γεγονός ότι οι αρμόδιοι κρατικοί της Ελλάδας διαπραγματεύονται επί ίσοις όροις την αδιαπραγμάτευτη ελληνικότητα της Μακεδονίας» και ζήτησε «τα ονόματα αυτών που θα διαπραγματευτούν να γραφτούν στον Τύπο και στο διαδίκτυο για να τους μαυρίσει ο ελληνικός λαός».

Ομιλητές στο συλλαλητήριο της Κυριακής, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα είναι ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, και οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Μετά το συλλαλητήριο οι οργανωτές θα εκδώσουν ένα ψήφισμα, όπως και στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παραδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.

[irp posts=”172349″ name=”Κάθε πέντε λεπτά θα φεύγει λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο της Αθήνας”]

Προβληματισμός από τις «προειδοποιήσεις» του Ρουβίκωνα
Στο μεταξύ προβληματισμό προκαλούν στις Αρχές οι αναρτήσεις που έκανε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Ρουβίκωνα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του «Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε “σφουγγαρίστρες” και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι “θα είναι η μέρα τους” και κάποιοι άλλοι θέλουν “να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες”. Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».

Μετά από αυτή την ανάρτηση και την έκταση που πήρε, αφού προβλήθηκε σε πολλά δελτία ειδήσεων, το μέλος του «Ρουβίκωνα», επανήλθε με νέα ανάρτηση και αναφέρθηκε στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη.

«Απασφάλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εάν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν. Κατανοητό;», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τα πρώτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο της Κυριακής
Τα μέτρα ασφαλείας που θα λάβει η Αστυνομία ενόψει του συλλαλητηρίου θα είναι αυστηρά καθώς εκτός από το «Πανεθνικό – Παλλαϊκο Συλλαλητήριο» , το βράδυ του Σαββάτου Χρυσή Αυγή και αντιεξουσιαστές έχουν συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην πλατεία Ρηγίλλης στο μνημείο που έχει στηθεί για τους πεσόντες των Ιμίων.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισαν στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Τετάρτη (31/1) ότι όσοι θέλουν να διαδηλώσουν να το κάνουν απερίσπαστα και για αυτό το λόγο σχεδόν το σύνολο των αστυνομικών θα βρίσκονται σε μέτρα τάξης και ασφάλειας, αναφέρει το newsbomb.gr.

Σημειώνεται επίσης ότι συζητήθηκε και ο εμπρησμός κατάληψης στη Θεσσαλονίκη στο προηγούμενο συλλαλητήριο που έχει δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα και όπως εύλογα καταλαβαίνει κανείς μετά και τις τελευταίες εξελίξεις η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι.

Όπως λένε οι Αρχές σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να έρθουν σε επαφή όσοι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο του Συντάγματος με οποιεσδήποτε ομάδες αντιεξουσιαστών που θα επιχειρήσουν να κάνουν αντισυγκέντρωση.

Βίντεο κάλεσμα για το συλλαλητήριο
Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου ανήρτησαν και βίντεο με το οποίο απευθύνουν πρόσκληση στο ραντεβού της Κυριακής:


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΜακεδονίαΝΕΑΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σήμερα στη Βουλή η πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Οι μεγάλες αλλαγές σε Δικαιοσύνη, Δημόσιο, Πανεπιστήμια και Επιστολική Ψήφο

02/06/2026 | 14:16
Featured

ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Ανάπτυξη για λίγους, ακρίβεια για πολλούς» – Σφοδρή επίθεση για Υγεία, μισθούς και κοινωνική πολιτική

01/06/2026 | 11:00
Featured

Πολιτικός σεισμός από την Καρυστιανού – Υποκλοπές, ΠΑΣΟΚ και η δίκη των δύο Ελλήνων στην Αγιά Σοφιά φουντώνουν …!

24/05/2026 | 13:17
HOT NEWS

 Πολιτικό «Μπαρούτι» στη Βουλή: Αποχώρηση της Αντιπολίτευσης για τις υποκλοπές και μετωπική Σαμαρά – Μαξίμου

22/05/2026 | 13:07
Load More
Επόμενο Άρθρο

Διατροφή: Οι τροφές που ανακουφίζουν από πόνους στη μέση


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών

    214 shares
    Share 86 Tweet 54
  • Λιβανέζα βουλευτής: «Η Χεζμπολάχ ενεργεί κατ’ εντολή του Ιράν και αντίθετα στη βούληση του Λιβάνου»

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • Δημοσκόπηση Prorata: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ και τέταρτο το ΠΑΣΟΚ

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: De Minimis έως 80€/στρέμμα, αλώνια από αυτή την εβδομάδα +40 εκατ. ευρώ – Τι περιμένουν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι

    715 shares
    Share 286 Tweet 179
  • Εξετάζεται η μετακίνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη – Ποια ονόματα “παίζουν” στον ανασχηματισμό της Πέμπτης

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Χατζηδάκης: Ο πολίτης δεν θα είναι πλέον στο σκοτάδι για την πορεία των υποθέσεών του με το Δημόσιο

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch