Θεοδωρίδου: Οσοι έκαναν τρίτη δόση εμβολίου έχουν 20 φορές μικρότερο κίνδυνο νόσησης

θεοδωρίδου-οσοι-έκαναν-τρίτη-δόση-εμβ

Σε μια άλλη μορφή κρυφής και επώδυνης πανδημίας που αναδεικνύεται απο μια πολυκεντρική μελέτη και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό με τίτλο «Η ορφάνια από τον Covid», αναφέρθηκε η κ. Θεοδωρίδου.

Όπως είπε, σε κάθε τέσσερις θανάτους ενηλίκων, ένα παιδί χάνει τον γονιό του και το άτομο που το φροντίζει και υπογράμμισε την ανάγκη της πρόληψης αλλά και συνεχούς φροντίδας αυτών των ορφανών για τη διατήρηση της ψυχικής τους υγείας.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό είδος long Covid που έχει μεγάλη διάρκεια ζωής είπε. Επανέλαβε ότι αύριο όπλο για τη μείωση του προβλήματος της επέκτασης της παραμονής μαζί μας της πανδημίας, είναι ο εμβολιασμός.

Αναφερόμενη στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid είπε πως χορηγείται για ενίσχυση και μακρότερη διάρκεια προστασίας. Απο μελέτες φαίνεται πως οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι λιγότερες ή ίδιες με την τρίτη δόση.

Άτομα με τρίτη δόση είχαν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο νόσησης.

Σε ερώτηση σχετικά με τη γρίπη, είπε ότι είναι απρόβλεπτη, πάντα προετοιμαζόμαστε για να μην βρεθούμε προς εκπλήξεων. Προβλέψεις δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμβολιαστούμε σαν να είναι επί θύρας ο ιός της γρίπης. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να αρχίσουν να εμβολιάζονται, είπε.Δείτε επίσης.