«Τουρισμός για Όλους 2023»: Κλειστή η πλατφόρμα για το voucher – Τι έχει συμβεί

Γιατί καθυστερού - Πότε θα γίνουν τελικά οι αιτήσεις

167
SHARES
355
VIEWS

Κανένα «φως στο τούνελ» δεν βλέπουμε για το δημοφιλές πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το οποίο μάλιστα αναμενόταν να ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Κάτι τέτοιο, όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά στα μέσα Οκτωβρίου δεν υπάρχει κανένα νεότερο για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα. Αρχικά, περιμέναμε για τον Ιούνιο, ωστόσο, δεν ξεκίνησε ποτέ η διαδικασία και ξαφνικά το καλοκαίρι, η νέα ενημέρωση ανέφερε ότι το πρόγραμμα πάει για φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, οι διαρροές έκαναν λόγο για έναρξη των αιτήσεων στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Σήμερα, 16 Οκτωβρίου, η πλατφόρμα παραμένει κλειστή και δεν υπάρχει καμία επίσημη δήλωση ή ανακοίνωση για τυχόν εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα αποτελέσει έκπληξη αν ο «Τουρισμός για Όλους» πάει για 2024 -«και βλέπουμε»- έτσι δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοφιλές πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού μπορούν όλοι όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια να κάνουν αίτηση, ωστόσο τα voucher των 150 και 200 ευρώ μοιράζονται με κλήρωση.

Τουρισμός για Όλους 2023: Πώς κάνετε αίτηση

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα tourism4all (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), θα σας ζητηθούν οι κωδικοί Taxisnet και ο ΑΦΜ, ενώ θα χρειαστείτε ένα e-mail και έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Πώς κάνετε αίτηση βήμα-βήμα:

 • Καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
 • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
 • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
 • Καταχωρίζετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση και να μπείτε στην κλήρωση, πρέπει είστε ενήλικα φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και να εμπίπτετε στα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)

 • Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.
 • Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
 • Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
 • Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
 • Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι+σύμφωνο συμβίωσης)

 • Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
 • Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
 • Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
 • Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
 • Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Αποκλείονται από την κλήρωση:

 • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
 • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Ποιοι δικαιούνται voucher 200 ευρώ

Όπως ίσχυε πέρσι, μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους 150 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης. Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 200 ευρώ. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.


Δείτε επίσης.

ΣχετικάΆρθρα

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ! 6 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2024! VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (efka.gov.gr)! 6 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2024! VOUCHER (vouchers.gov.gr) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ! - Αναλυτικές πληροφορίες!ΝΕWS:...

Επόμενο Άρθρο