Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

Βαρύ το κλίμα για τη Μενδώνη

TechTeam από TechTeam
22/02/2021 20:03
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Βαρύ εξακολουθεί να είναι το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, παρά τις διαβεβαιώσεις της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, το πρωί της Δευτέρας, ότι η κυβέρνηση τη στηρίζει και ότι πρόκειται για μια καλή υπουργό, με σημαντικό έργο στο υπουργείο.

Όλοι, ωστόσο, παρατήρησαν ότι η κυρία Πελώνη πήρε αποστάσεις από τη Λίνα Μενδώνη, χαρακτηρίζοντας «ατυχή» τη δήλωσή της ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας «επικίνδυνος άνθρωπος» και συμπλήρωσε ότι αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Ήταν, κατά κάποιον τρόπο, μια αποδοκιμασία για τις πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, που δείχνει ότι στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί δυσφορία για τον τρόπο που χειρίστηκε η κυρία Μενδώνη το θέμα Λιγνάδη, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Αιχμές κατά Μενδώνη από Άκη Σκέρτσο
Μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, πήρε μεγαλύτερες αποστάσεις από τη Λίνα Μενδώνη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι έγινε μια λανθασμένη επιλογή από το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά αποσύρθηκε και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Στη συνέντευξη, ο κ. Σκέρτσος δεν διευκρίνισε αν «λανθασμένη επιλογή» από το υπουργείο Πολιτισμού εννοεί την επιλογή του Δημήτρη Λιγνάδη ως καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο, η οποία «αποσύρθηκε». Σε αυτή την περίπτωση, θα επρόκειτο για κανονική αποδοκιμασία της Λίνας Μενδώνη, η οποία επέλεξε τον Λιγνάδη για την κορυφαία θέση στο Εθνικό. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σκέρτσος επιτέθηκε στο «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ», κατηγορώντας την αντιπολίτευση για μια προσπάθεια επίθεσης σε θεσμούς του πολιτεύματος.

«Όταν εξαπολύονται κατηγορίες, συντονισμένα και ενορχηστρωμένα από την ίδια τη μείζονα αντιπολίτευση, περί συμμετοχής του πρωθυπουργού ή μελών της κυβέρνησης σε κυκλώματα παιδεραστίας αυτό συνιστά προσπάθεια εκτροπής του πολιτεύματος. Και πρέπει να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους», είπε ο υφυπουργός, δίνοντας και μια πρόγευση για τη συζήτηση πολύ υψηλών τόνων που αναμένεται να γίνει την Πέμπτη, στη Βουλή, με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για «την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου».

Βόζεμπεργκ-Πλεύρης ζήτησαν παραίτηση Μενδώνη
Ωστόσο, το γαϊτανάκι των αποστάσεων από τις δηλώσεις της Λίνας Μενδώνη αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη συνεχίστηκε, δημόσια, από στελέχη της ΝΔ. Ο Θανάσης Πλεύρης, κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας χαρακτήρισε τον τέως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου «επικίνδυνο άνθρωπο», σημείωσε ότι «την επικινδυνότητα θα την κρίνουν τα δικαστήρια, οι Αρχές. Δεν θα την κρίνει η πολιτική ηγεσία».
Αναφορικά με τη δήλωση της κ. Μενδώνη ότι εξαπατήθηκε από τον κ. Λιγνάδη, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε: «Εάν εξαπατήθηκε ή όχι, πάλι είναι ένα αντικειμενικό στοιχείο, το οποίο οφείλει να απαντήσει η υπουργός, τι εννοεί, διότι πολιτικός -κατά την άποψή μου- δεν νοείται να λέει “εξαπατήθηκα”».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ πήγε ένα βήμα πιο πέρα και ζήτησε από τη Λίνα Μενδώνη να διευκολύνει τον πρωθυπουργό και να παραιτηθεί. Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, η κυρία Βόζεμπεργκ τόνισε ότι εκ του θεσμικού της ρόλου η κ. Μενδώνη έχει αντικειμενικά την πολιτική ευθύνη της επιλογής του Δημήτρη Λιγνάδη, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι δεν επιρρίπτει στην υπουργό Πολιτισμού ούτε απόπειρα συγκάλυψης ούτε ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τις πράξεις του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Παράλληλα, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η υπουργός Πολιτισμού οφείλει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, καθώς είναι δική της ευθύνη η επιλογή των προσώπων. «Δεν είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά του εκάστοτε υπουργού» η επιλογή προσώπων, τόνισε η ευρωβουλευτής.
Καλλιτέχνες και φορείς κατά Μενδώνη
Το κλίμα για την υπουργό Πολιτισμού βαραίνει ακόμη περισσότερο από τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις καλλιτεχνών και φορέων, μετά τη συνέντευξή της για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, βρέθηκαν πάνω από 250 άτομα που κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα υπέρ της παραίτησης Μενδώνη, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη του Εθνικού.

Την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου ζήτησε την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη, με αφορμή τους χειρισμούς της στην υπόθεση Λιγνάδη.

«Υπό το σκότος των πρόσφατων εξελίξεων στον χώρο του Πολιτισμού και επειδή η ευθιξία, η φιλοτιμία και η υπευθυνότητα είναι αρετές που πρέπει να διαθέτουν όχι μόνον οι άρχοντες αλλά και οι υπηρετούντες τους άρχοντες, ιδίως όταν οι πρώτοι δεν τις διαθέτουν, επιθυμούμε, με την  παρούσα δήλωση, να εκφράσουμε την εντονότατη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την πρωτοφανή υπόθεση των αποκαλύψεων που αφορούν τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, αποποιούμενη με τόση επιτηδευμένη ελαφρότητα τις προσωπικές της ευθύνες και αδυνατώντας ν’ ανταποκριθεί στο ρόλο της και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θεωρούμε αυτονόητο, παίρνοντας υπόψη μας και μια σειρά απαράδεκτους χειρισμούς της κατά την πολιτεία της, ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η άμεση παραίτησή της», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Επίσης, τα hashtag #nomoremendoni και #Μενδωνη_παραιτησου κυριάρχησαν στα social media, αφού πολλοί χρήστες δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους, ανάμεσά τους και επώνυμοι καλλιτέχνες.

Ενδεικτικά, ακολουθούν οι αναρτήσεις της Ζέτας Δούκα και του Γεράσιμου Σκιαδαρέση.

«Η σημερινή ημέρα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί “Παγκόσμια ημέρα κωλοτούμπας”. Για να δούμε πόσο ακόμα θα τραβήξει η παρωδία», έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός Ζέτα Δούκα.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜενδώνη

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

12/02/2026 | 23:45
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ κατά ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα – Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για τους νέους περιορισμούς και την ενεργειακή σύγκρουση

11/02/2026 | 21:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/02/2026 | 23:55
Featured

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ «Ελλάδα-Κατάρ» – Το πολιτικό μήνυμα που αναταράσσει το σκηνικό

30/01/2026 | 13:27
Load More
Επόμενο Άρθρο

Δήλωση Πόθεν έσχες στο pothen.gr - Αυξήσεις στις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, Αποστράτων: Όλα τα ΝΕΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Συναγερμός για την κακοκαιρία – Πορτοκαλί προειδοποίηση, θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες: Τι πρέπει να κάνουν τώρα οι πολίτες

    151 shares
    Share 60 Tweet 38
  • Πολιτικός σεισμός: Άγκυρα, ΠΑΣΟΚ, Ντε Γκρες και οι σκιές στον διάλογο Αθήνας–Άγκυρας

    89 shares
    Share 36 Tweet 22
  • ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Αυξήσεις 2,4% σε 10 ειδικές παροχές – Ποιοι κερδίζουν, ποιοι κινδυνεύουν με μειώσεις

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
  • ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΣΔΕ 2026: Ανοίγει μετά τον Μάιο – Αλλαγές στην αίτηση και πληρωμές ΕΛΓΑ–ΟΠΕΚΕΠΕ τις επόμενες 20 μέρες

    79 shares
    Share 32 Tweet 20
  • ΑΣΕΠ 2026: 3.974 προσλήψεις σε Δήμους και Νοσοκομεία – Οδηγός με 7 SOS για σωστή αίτηση

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΝΕΑ ΟΠΕΚΑ – Έκτακτο Επίδομα Πάσχα 2026: Πληρωμές 27 Φεβρουαρίου, ποιοι κερδίζουν έως 250€ και πότε φαίνονται στα ΑΤΜ

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Πρωτιά τηλεθέασης της ΕΡΤ

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch