Μία άκρως παράλογη λόγω εκλογών κίνηση κάνει η κυβέρνηση αλλάζοντας διοικήσεις σε ΔΕΚΟ πριν τις κάλπες. Η αρχή γίνεται την Τετάρτη όπου θα γίνει η τοποθέτηση του νέου προέδρου και διεθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, ενώ θα ακολουθήσει, όπως σημειώνει η εφημερίδα Καθημερινή, η τοποθέτηση 5 νέων μελών του ΔΣ της ΔΕΗ και στην ΕΥΑΘ.

Σημειώνεται ότι οι αλλαγές γίνονται με την σύμφωνη γνώμη του Υπερταμείου, που αναζητά πρόσωπα με τεχνοκρατική επάρκεια και οι πληροφορίες θέλουν ως αντικαταστάτη του Γιάννη Μπενίση στην ΕΥΔΑΠ, ένα πρώην στέλεχος της ΔΕΠΑ.

Την θέση του Προέδρου της επιχείρησης που μέχρι σήμερα κατείχε ο κ. Μπενίσης ταυτόχρονα με την θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αναζητείται στέλεχος με προϋπηρεσία στο εξωτερικό.

Η αλλαγές γίνονται χωρίς προκήρυξη των θέσσεων, αλλά όπως αναφέρουν πηγές από το Υπερταμείο, γίνονται με την συνδρομή εταιρείας συμβούλων ειδικευμένη σε θέματα προσωπικού.

Στο ίδιο κύμα αλλαγών θα γίνει και η αντικατάσταση του του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ, Ι. Κρεστενίτη, ο οποίος παραιτήθηκε χωρίς να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση. Η αντικατάσταση του Ι. Κρεστενίτη θα γίνει την Δευτέρα 15 Ιουλίου, στην ΓΣ των μετόχων της ΕΥΑΘ.

Στην ΔΕΗ που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να γίνει η αλλαγή 5 μελών του ΔΣ, η θητεία των οποίων λήγει στις 10 Ιουλίου.