Μία υπόθεση που όσο περνά ο καιρός τόσο μαθαίνουμε νέα στοιχεία η υπόθεση Novartis εξελίσσετε ραγδαία στο ρυθμό των αποκαλύψεων.

Έτσι σήμερα ξεκινάει στη Βουλή στις 10 το πρωί της Τετάρτης ο χορός των αποκαλύψεων για την σκευωρία της Novartis, με την πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο Δημήτρης Παπαπαγγελόπουλος παραπέμφθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή μετά από πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία τον κατηγορεί για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, για πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Η προσπάθεια της Kυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να πιστοποιήσει κάποιον πολιτικό αντίπαλο, προκειμένου να δικαιολογήσει το σκάνδαλο που εμφάνισε, φέρνει αύριο έναν από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Novartis σε απολογία για την διαχείριση της υπόθεσης.

Τα 25 μέλη της Προανακριτικής
Στην επιτροπή θα μετέχουν 14 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για τους βουλευτές Θανάση Πλεύρη, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, Βασίλη Μπούγα, Σταύρο Κελέτση, Γιώργο Κώτσηρα, Ζωή Ράπτη, Βασίλη Υψηλάντη, Κώστα Καραγκούνη, Παναγή Καππάτο, Στάθη Κωνσταντινίδη, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Δημήτρη Μαρκόπουλο, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα και Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Από το ΣΥΡΙΖΑ στις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής συμμετέχουν επτά βουλευτές. Πρόκειται για τους Δημήτρη Τζανακόπουλο, Παύλο Πολάκη, Γιάννη Ραγκούση, Δώρα Αυγέρη, Ιωάννη Γκιόλα, Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Σπύρο Λάππα.

Από το ΚΙΝΑΛ συμμετέχουν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου και η Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και από την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος.

Το ΜέΡΑ 25 δεν θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής.