Υδροχλωρικό οξύ: Σε κακόγουστο αστείο το οποίο μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες εξελίσσεται η «συνήθεια» πλέον ομάδων αναρχικών να δηλητηριάζουν, κατά την περίοδο των εορτών, τρόφιμα, με σκοπό, όπως υποστηρίζουν, να στείλουν ένα μήνυμα εναντίον των πολυεθνικών αλλά και της… κατανάλωσης κρέατος.

Υπενθυμίζεται ότι τα περσινά Χριστούγεννα, στο πλαίσιο του σχεδίου , αναρχικοί υποστήριξαν ότι είχαν δηλητηριάσει προϊόντα γνωστών εταιριών, με αποτέλεσμα την ανάκληση προϊόντων όπως: Hellmann’s Caesar Salad Dressing, Pummaro, Nestea Ice Tea Ροδάκινο, Nestea Ice Tea Λεμόνι, Coca-Cola Light, ενώ κάτι παρόμοιο είχε γίνει πριν 2 χρόνια.

Φέτος, τα προϊόντα τα όποια υποστηρίζουν οι αναρχικοί ότι μόλυναν είναι μπουκάλια Coca Cola και Coca Cola Light, το παριζάκι Υφαντής και το φρέσκο γάλα Δέλτα.

Για τα περιστατικά έχει αναλάβει έρευνα η αντιτρομοκρατική, αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις στον κόσμο είναι τεράστιες, αφού βλέπουν να απειλείται η υγεία τους από ανθρώπους οι οποίοι ξεκάθαρα δρουν πέρα από κάθε όριο κοινωνικού ακτιβισμού, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, με την υπομονή και την ανοχή σε τέτοια φαινόμενα να στερεύει.

Χαρακτηριστικά είναι τα μηνύματα χιλιάδων χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα οποία εξέφραζαν όχι μόνο την οργή τους, αλλά και τη διάθεση να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους εναντίον των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:   ΕΦΕΤ: Ποια προϊόντα δεν πρέπει να αγοράζουν οι καταναλωτές μετά τις απειλές αντιεξουσιαστών

Για το περιστατικό, ο ΕΦΕΤ έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για προληπτικούς λόγους, να μην προμηθευτούν συγκεκριμένα προϊόντα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται, τι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να προμηθευτούν τα παρακάτω προϊόντα, ανεξαρτήτως παρτίδας, για το χρονικό διάστημα, από 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017:

– Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA-COLA» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.

– Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA-COLA LIGHT» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.

– Συσκευασίες «Παριζάκι Υφαντής» των 500γρ. και των 350γρ.

– Φρέσκο Γάλα Πλήρες «ΔΕΛΤΑ» του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος.

Παράλληλα, ο καλεί τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από τον χώρο πώλησης.

Επίσης, σημειώνεται ότι οι εταιρείες οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα, έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον , συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, διαβεβαιώνει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.