Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκλογές ζήτησε ο Μητσοτάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών-ΒΙΝΤΕΟ

TechTeam από TechTeam
01/03/2019 20:01 - Ενημέρωση 04/03/2019 10:18
Ενημερώθηκε: 04/03/2019 10:18:00
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλία τους στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Έχω μελετήσει τα λάθη των προκατόχων μου. Ο Παπανδρέου για παράδειγμα χρειάστηκε έξι μήνες για να καταλάβει τι είχε γίνει και ακόμη και όταν το κατάλαβε μετά μοίραζε χρήματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας ότι είπε «ναι» εκεί που άλλοι έξι πρωθυπουργοί είπαν «όχι».

«Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες στις επικείμενες Εκλογές θα πούνε στον κ. Τσίπρα: “Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε”», πρόσθεσε ακόμη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που ερωτηθείς για το χρόνο της διεξαγωγής των Εκλογών είπε: «Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση απέτυχε και απογοήτευσε τους πολίτες, εγκαλώντας την ότι υπερφορολόγησε τη Μεσαία Τάξη.

«Δεσμευόμαστε σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για χαμηλότερα πλεονάσματα», είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε:

«Βρεθήκαμε σε αυτό τον φαύλο κύκλο, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν είχε την αξιοπιστία για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα η συζήτηση ανοίγει και υπάρχει ευρύτερη συναίνεση. Ο μόνος που δεν φαίνεται να θίγει το θέμα είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε για αυτά τα αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι δαπάνες του δημοσίου έχουν πάλι να αυξάνονται και επικαλέστηκε πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν σχολιάζοντας: «Προσλαμβάνουμε πάλι περισσότερο κόσμο και ιδίως μέσω συμβάσεων από ό,τι στο παρελθόν. Και το κάνουμε αυτό επειδή επανερχόμαστε στις παλαιές πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

«Ο Τσίπρας μπορεί να χάσει άπαξ ή σε δύο γύρους»

«Είναι βέβαιο είναι πως στις 26 Μαΐου θα έχουμε Εκλογές, τις Ευρωεκλογές», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο forum τον Δελφών προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει τη δυνατότητα να χάσει άπαξ ή σε δύο γύρους».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα στείλει επιστολή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) για την αναστολή της συμμετοχής του Βίκτορ Όρμπαν σε αυτό ενώ επανέλαβε τη θέση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σε ό,τι αφορά την οικονομία χαρακτήρισε τη μείωση των φόρων «κλειδί για την ανάπτυξη της χώρας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία που δίδει ο ίδιος στο θέμα της μείωσης των φόρων χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτό το μέτρο ως «κλειδί» για την ανάπτυξη ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως λειτουργεί σε βάρος τόσο της μεσαίας τάξης όσο και των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση εξ αιτίας της πολιτικής των υπερπλεονασμάτων.

Αφήνοντας αιχμές και για τους θεσμούς που έχουν αποδεχτεί αυτή την πολιτική επεσήμανε πως η χώρα για να ανακάμψει χρειάζεται υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και επενδύσεις. Σε ό,τι αφορά το θέμα της μείωσης των φόρων τόνισε ότι θα γίνει και άμεσα εντούτοις προειδοποίησε ότι ταυτόχρονα θα εφαρμοσθούν αυστηρά μέτρα για τη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή.

Μάλιστα, υπενθύμισε πως έχει ο ίδιος προειδοποιήσει για το θέμα αυτό λέγοντας πως θα μειώσει τους φόρους από την άλλη όμως οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή θα τους πληρώνουν ή θα υφίστανται τις προβλεπόμενες αυστηρές ποινές.

Στη συνεχεία αναφέρθηκε στα περί ακροδεξιάς και στις καταγγελίες από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ό,τι αφορά και τη συνύπαρξη με τον Όρμπαν στο ΕΛΚ, αποκαλύπτοντας πως ο ίδιος τη Δευτέρα θα στείλει σχετική επιστολή καλώντας τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να αναστείλουν τη συμμετοχή του έως ότου λάβει μέτρα ανάλογα με τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων επανέλαβε τη θέση του για τη γλώσσα και την ταυτότητα, διευκρίνισε για πολλοστή φορά πως καμίας ελληνική κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί αυτά που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε πως και ο ίδιος θέλει συμφωνία με τη γείτονα χώρα υπό τον όρο όμως ότι αυτή δεν θα αποσταθεροποιεί την Ελλάδα και δεν θα διχάζει του Έλληνες.

Ακόμα, αναφέρθηκε στις κατηγορίες που εξαπολύει η κυβέρνηση για τους πολίτες που αντιδρούν τονίζοντας ότι σε όλες τις διαδηλώσεις η πλειοψηφία των πολιτών δεν προχώρησε και δεν συμμετείχε σε επεισόδια.

Ακόμα, διευκρίνισε ότι ως πρωθυπουργός θα εκμεταλλευτεί κάθε περιθώριο που υπάρχει μετά την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών προς όφελος της χώρας και των πολιτών.

Ετικέτες: ΜητσοτάκηςΝΔοικονομικάΟικονομικό Φόρουμ των Δελφών

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Μητσοτάκης για Πυλαρινό: Υπηρέτησε με συνέπεια επί δεκαετίες την πατρίδα

27/08/2025 | 17:20
Featured

Μητσοτάκης: Η εφαρμογή ΜyStreet «θα βάλει τάξη στους δρόμους και στις πλατείες μας»

27/08/2025 | 15:00
Featured

Επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στο ΓΝΑ Ιπποκράτειο – Σε εξέλιξη έργα αναβάθμισης των υποδομών

26/08/2025 | 23:13 - Ενημέρωση 27/08/2025 | 05:21
Featured

Προβάδισμα 11,1 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

26/08/2025 | 11:43
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πάιατ: Έχουμε σύμπτωση αντιλήψεων και συμφερόντων με την Αθήνα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Οπλοστάσιο σε κάδο στην Καισαριανή: Χειροβομβίδα, βλήματα όλμου και θρησκευτικές εικόνες – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

    183 shares
    Share 73 Tweet 46
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ: Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση σύνταξης στα 60 και ποιοι όχι – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τους συνταξιούχους

    177 shares
    Share 71 Tweet 44
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με κυρώσεις: «Θα είναι οικονομικός πόλεμος και όχι παγκόσμιος»

    176 shares
    Share 70 Tweet 44
  • Μονή Σινά: Μοναχοί επιχειρούν να εισέλθουν βίαια στο μοναστήρι – Στο στόχαστρο ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός

    169 shares
    Share 68 Tweet 42
  • ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΕΑ: Αναδρομικά  2025: Ποιοι θα δουν ποσά έως 8.500€ και τι ισχύει για όλους τους αποστράτους και ταμεία

    145 shares
    Share 58 Tweet 36
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πληρωμές και αποζημιώσεις ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Τι θα εισπράξουν αγρότες και κτηνοτρόφοι το επόμενο διάστημα

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Βασική, επικουρική, αναδρομικά έως 3.751€: 10 παραδείγματα με προσωπική διαφορά και ΕΑΣ για τις συντάξεις 

    195 shares
    Share 78 Tweet 49
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch