Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκλογές ζήτησε ο Μητσοτάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών-ΒΙΝΤΕΟ

TechTeam από TechTeam
01/03/2019 20:01 - Ενημέρωση 04/03/2019 10:18
Ενημερώθηκε: 04/03/2019 10:18:00
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλία τους στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Έχω μελετήσει τα λάθη των προκατόχων μου. Ο Παπανδρέου για παράδειγμα χρειάστηκε έξι μήνες για να καταλάβει τι είχε γίνει και ακόμη και όταν το κατάλαβε μετά μοίραζε χρήματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας ότι είπε «ναι» εκεί που άλλοι έξι πρωθυπουργοί είπαν «όχι».

«Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες στις επικείμενες Εκλογές θα πούνε στον κ. Τσίπρα: “Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε”», πρόσθεσε ακόμη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που ερωτηθείς για το χρόνο της διεξαγωγής των Εκλογών είπε: «Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση απέτυχε και απογοήτευσε τους πολίτες, εγκαλώντας την ότι υπερφορολόγησε τη Μεσαία Τάξη.

«Δεσμευόμαστε σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για χαμηλότερα πλεονάσματα», είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε:

«Βρεθήκαμε σε αυτό τον φαύλο κύκλο, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν είχε την αξιοπιστία για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα η συζήτηση ανοίγει και υπάρχει ευρύτερη συναίνεση. Ο μόνος που δεν φαίνεται να θίγει το θέμα είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε για αυτά τα αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι δαπάνες του δημοσίου έχουν πάλι να αυξάνονται και επικαλέστηκε πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν σχολιάζοντας: «Προσλαμβάνουμε πάλι περισσότερο κόσμο και ιδίως μέσω συμβάσεων από ό,τι στο παρελθόν. Και το κάνουμε αυτό επειδή επανερχόμαστε στις παλαιές πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

«Ο Τσίπρας μπορεί να χάσει άπαξ ή σε δύο γύρους»

«Είναι βέβαιο είναι πως στις 26 Μαΐου θα έχουμε Εκλογές, τις Ευρωεκλογές», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο forum τον Δελφών προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει τη δυνατότητα να χάσει άπαξ ή σε δύο γύρους».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα στείλει επιστολή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) για την αναστολή της συμμετοχής του Βίκτορ Όρμπαν σε αυτό ενώ επανέλαβε τη θέση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σε ό,τι αφορά την οικονομία χαρακτήρισε τη μείωση των φόρων «κλειδί για την ανάπτυξη της χώρας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία που δίδει ο ίδιος στο θέμα της μείωσης των φόρων χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτό το μέτρο ως «κλειδί» για την ανάπτυξη ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως λειτουργεί σε βάρος τόσο της μεσαίας τάξης όσο και των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση εξ αιτίας της πολιτικής των υπερπλεονασμάτων.

Αφήνοντας αιχμές και για τους θεσμούς που έχουν αποδεχτεί αυτή την πολιτική επεσήμανε πως η χώρα για να ανακάμψει χρειάζεται υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και επενδύσεις. Σε ό,τι αφορά το θέμα της μείωσης των φόρων τόνισε ότι θα γίνει και άμεσα εντούτοις προειδοποίησε ότι ταυτόχρονα θα εφαρμοσθούν αυστηρά μέτρα για τη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή.

Μάλιστα, υπενθύμισε πως έχει ο ίδιος προειδοποιήσει για το θέμα αυτό λέγοντας πως θα μειώσει τους φόρους από την άλλη όμως οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή θα τους πληρώνουν ή θα υφίστανται τις προβλεπόμενες αυστηρές ποινές.

Στη συνεχεία αναφέρθηκε στα περί ακροδεξιάς και στις καταγγελίες από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ό,τι αφορά και τη συνύπαρξη με τον Όρμπαν στο ΕΛΚ, αποκαλύπτοντας πως ο ίδιος τη Δευτέρα θα στείλει σχετική επιστολή καλώντας τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να αναστείλουν τη συμμετοχή του έως ότου λάβει μέτρα ανάλογα με τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων επανέλαβε τη θέση του για τη γλώσσα και την ταυτότητα, διευκρίνισε για πολλοστή φορά πως καμίας ελληνική κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί αυτά που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε πως και ο ίδιος θέλει συμφωνία με τη γείτονα χώρα υπό τον όρο όμως ότι αυτή δεν θα αποσταθεροποιεί την Ελλάδα και δεν θα διχάζει του Έλληνες.

Ακόμα, αναφέρθηκε στις κατηγορίες που εξαπολύει η κυβέρνηση για τους πολίτες που αντιδρούν τονίζοντας ότι σε όλες τις διαδηλώσεις η πλειοψηφία των πολιτών δεν προχώρησε και δεν συμμετείχε σε επεισόδια.

Ακόμα, διευκρίνισε ότι ως πρωθυπουργός θα εκμεταλλευτεί κάθε περιθώριο που υπάρχει μετά την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών προς όφελος της χώρας και των πολιτών.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΜητσοτάκηςΝΔοικονομικάΟικονομικό Φόρουμ των Δελφών

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Έπεσαν οι υπογραφές για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά – Μητσοτάκης: «Διορθώνουμε ασθένειες πολλών δεκαετιών»

13/07/2026 | 16:30
Featured

ΔΕΘ με άρωμα εκλογών

13/07/2026 | 10:13
Featured

Σε ετοιμότητα το Μαξίμου για εκλογές

13/07/2026 | 07:28
Featured

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη σταθερά η ΝΔ με 29,3% – Δεύτερη η ΕΛΑΣ, ΠΑΣΟΚ και Καρυστιανού με πτωτική πορεία

13/07/2026 | 07:16
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πάιατ: Έχουμε σύμπτωση αντιλήψεων και συμφερόντων με την Αθήνα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε 21 ρωσικά τάνκερ στη Θάλασσα του Αζόφ

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Αυξήσεις έως 106€ για εργαζόμενους συνταξιούχους – Αναδρομικά ενστόλων και νέες πληρωμές 

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Πολιτικό θρίλερ σε τρία μέτωπα: Διάλυση στον ΣΥΡΙΖΑ, συναγερμός για επιθέσεις και η αλήθεια για τη 13η σύνταξη

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Διαμαντοπούλου: Ο Τσίπρας χτυπούσε το ΠΑΣΟΚ, συνεργάστηκε με τον Καμμένο και τώρα μιμείται τη φωνή του Παπανδρέου

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΑΓΡΟΤΕΣ – ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για επιδότηση 15% – Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση, ποιοι δικαιούνται έως 50.000 ευρώ

    98 shares
    Share 39 Tweet 25
  • ΔΥΠΑ: ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ – Νέο πρόγραμμα με μισθό έως 1.250 ευρώ για 1.000 ανέργους πτυχιούχους

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ : De minimis, ΕΦΚ πετρελαίου, λιπάσματα και πληρωμές ΕΛΓΑ μέσα στον Ιούλιο – Τι μπαίνει σε αγρότες  και κτηνοτρόφους 

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch