Είναι αλήθεια ότι ο επικεφαλής της Fairfax P. Watsa ξεκαθαρίζει τις κινήσεις της Eurobank για το μέλλον με την συνέντευξή του.

Ο επικεφαλής του ομίλου Fairfax, P. Watsa, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι η Eurobank θα είναι πολύ επικερδής τα προσεχή χρόνια, καθώς η χώρα θα αναπτύσσεται.

Του Νίκου Κούτρικα

Δικαιώνει ουσιαστικά την πολιτική του CEO της τράπεζας Φωκίων Καραβία ο οποίος με την πολιτική της μείωσης του λειτουργικού κόστους και την αναδιάρθρωση πέτυχε τους στόχους σε ένα “τοξικό” περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ όπως έχουμε ξαναπεί.

Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει ένα άλλο αέρα στο οικονομικό τοπίο της χώρας με αποτέλεσμα ο κ P. Watsa να θέλει να έχει προσωπική εικόνα κάτι το οποίο πέτυχε με την επίσκεψή του στο μέγαρο Μαξίμου και την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ P. Watsa στη Eurobank, αναφέρει, “έχουμε βρει έναν ιδιαίτερα ικανό επικεφαλής, τον Φωκίων Καραβία, και αυτός είναι βασικός παράγων επιτυχίας της τράπεζας, σε συνδυασμό με μια ισχυρή διοικητική ομάδα που λειτουργεί υπό ένα στόχο, την ανάπτυξη της τράπεζας».

Δηλώνει επίσης πως “είμαστε ευχαριστημένοι από τη Eurobank, η οποία είναι σε πολύ καλή θέση και δεν έχουμε λόγο να εξετάζουμε μια συγχώνευση όπως αυτή με την Εθνική Τράπεζα που φημολογείται”.

“Δεν επιχειρήσαμε να βγάλουμε χρήματα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Για αυτό στηρίξαμε την προσπάθεια της διοίκησης και πλέον η τράπεζα είναι σε πολύ καλή θέση να υποστηρίξει τη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Η θέση μας είναι ότι όταν έχεις ένα πρόβλημα πρέπει να το διορθώσεις και αυτό κάναμε στη Eurobank, η οποία όπως πολλοί αναγνωρίζουν είναι σε καλύτερη θέση από όλες τις τράπεζες, πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη και σε φάση πλήρους εξυγίανσης του ισολογισμού της από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Μετά και την προσδοκώμενη συμφωνία με την Pimco για την πώληση της FPS, η τράπεζα θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την οικονομία και να παράσχει χρηματοδοτικές λύσεις για τις επιχειρήσεις, δείχνοντας τον δρόμο”.

Ουσιαστικά επιβραβεύετε η συνολική πολιτική του Φωκίων Καραβία