Η συνεργασία και το κλίμα συναίνεσης για να περάσει η ελληνική κοινωνία τις αναταράξεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και να δει την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία είναι επιβεβλημένη.

Το δεύτερο κύμα του Κορωνοϊού βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, με την Κυβέρνηση να είναι αναγκασμένη να λάβει δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες και να προστατέψει την ζωή των πολιτών ως υπέρτατο αγαθό, κυρίως τις μεγαλύτερες ηλικίες και όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ξιφουλκούν εναντίον μιας Κυβέρνησης που δίνει μια πρωτόγνωρη μάχη, όμοια της οποίας δεν υπήρχε τα τελευταία εκατό χρόνια, να κάνουν έστω για μια φορά την υπέρβαση και αντί για κραυγές και ανέξοδες υποσχέσεις, ας καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, συνδράμοντας στην εθνική αυτή προσπάθεια επιβίωσης.

Σ΄ αυτήν την κρίσιμη στιγμή, το συμφέρον των πολιτών μπαίνει πάνω από οποιαδήποτε κομματικό συμφέρον. Το «υποκείμενο» στην προκειμένη περίπτωση είναι η Ελλάδα και οι πολίτες της, κι αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι, ιδίως εκείνοι που ετοιμάζουν ήδη τα κομματικά γιαταγάνια, μήπως και βρουν ακροατήριο να τους ακούσει, μετά την παντελή αποτυχία τους να επιδείξουν μια σοβαρή πολιτική στάση, όπως εξάλλου καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Ίσως να είναι η τελευταία τους ευκαιρία για να επιδείξουν λίγη σοβαρότητα και μετριοπάθεια.