Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έρχεται ανασχηματισμός…………………

TechTeam από TechTeam
02/01/2021 22:33
σε ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
54
SHARES
115
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ο ανασχηματισμός βρίσκεται προ των πυλών και μάλιστα πριν από το τέλος Ιανουαρίου, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού δείχνει να έχει προκαλέσει και πολιτικές παθογένειες, εκτός από υγειονομικές, τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να εξαλείψει, μπολιάζοντας με νέα πρόσωπα την κυβέρνηση.

Όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει παραδεχθεί, η υγειονομική κρίση φρέναρε και κάποιες φορές ανέτρεψε ολοκληρωτικά τον σχεδιασμό πολλών και φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων. Όμως σημαντικό ρόλο σε αυτές τις καθυστερήσεις και παλινωδίες διαδραμάτισαν και ορισμένα μέλη της κυβέρνησης, προκαλώντας την έντονη ενόχληση, ενίοτε και την οργή του κ. Μητσοτάκη και των στενών συνεργατών του.

Στην αδυναμία αυτών των κυβερνητικών στελεχών να αποδώσουν τα αναμενόμενα έρχεται να προστεθεί και η γκρίνια των βουλευτών και των κομματικών στελεχών της ΝΔ, που ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι το τόλμημα του Κυριάκου Μητσοτάκη να στελεχώσει, εν μέρει τουλάχιστον, την κυβέρνησή του με τεχνοκράτες χωρίς «γαλάζια» διαπιστευτήρια, αλλά και με πολιτικά πρόσωπα της κεντροαριστεράς, τα οποία κατείχαν σημαντικές θέσεις στο πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ.
Αποτελεί άλλωστε γενικευμένο επιχείρημα των εκτός κυβερνητικών χαρτοφυλακίων βουλευτών της συμπολίτευσης, ότι «τις ψήφους στις εκλογές δεν τις φέρνουν οι τεχνοκράτες, αλλά εμείς που κατεβαίνουμε στο δρόμο και μιλάμε με τον κόσμο». Και, πράγματι, το έτος 2021 μπορεί να αποδειχθεί και εκλογική χρονιά.

Ο πρωθυπουργός πάντως έχει κάνει ήδη την αξιολόγηση των υπουργών και των υφυπουργών του και το μόνο που απομένει είναι ο χρόνος που θα ανακοινώσει τις αλλαγές. Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει η εξέλιξη των αριθμών της πανδημίας (θάνατοι, διασωληνώσεις, κρούσματα) αλλά και η πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία» σε ό,τι αφορά την ομαλή ροή της εισαγωγής των εμβολίων και τη διεξαγωγή των εμβολιασμών.

Σε ό,τι αφορά τα υπουργεία και τα πρόσωπα, είναι γεγονός ότι οι χειρισμοί που έγιναν σε κάποια μείζονος σημασίας ζητήματα δεν δυσαρέστησαν μόνο τους πολίτες αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου.

Γρίφος παραμένει αν θα υπάρξουν αλλαγές ή μετακινήσεις των υπουργών που βρέθηκαν στις συγκεκριμένες θέσεις από… καραμπόλα και συγκεκριμένα των κ. Κικίλια, Παναγιωτόπουλου και Τσιάρα, αν και η εν γένει απόδοσή τους στα υπουργεία Υγείας, Άμυνας και Δικαιοσύνης, αντίστοιχα, δεν έχει προκαλέσει σε κάποια περίπτωση εμφανή τουλάχιστον δυσαρέσκεια. Ενδεχομένως, στον Βασίλη Κικίλια να προταθεί κάποια άλλη κυβερνητική θέση.

Αρκετή συζήτηση γίνεται για την παραμονή του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ένα χαρτοφυλάκιο για το οποίο υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες. Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι στη θέση του Γιάννη Βρούτση, στο υπουργείο Εργασίας, θα βρεθεί ο υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου.

Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης στην εξωτερική πολιτική, ο Νίκος Δένδιας δείχνει αμετακίνητος, ενώ πολλά επώνυμα στελέχη της ΝΔ επιθυμούν να καταλάβουν τα υφυπουργεία του ΥΠΕΞ.

Στη θέση του, στο υπουργείο Μεταφορών, δείχνει να παραμένει ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος διατηρεί άριστη σχέση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ επιτυχημένοι και… ακλόνητοι εμφανίζονται οι «ΠΑΣΟΚογενείς» Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος.

Σε υπουργικό πόστο παραγωγικού υπουργείου θεωρείται πιθανό να περάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ υπάρχουν φήμες ότι θα μετακινηθεί από το υπουργείο του ο Κωστής Χατζηδάκης, αν και η πληροφορία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί προς το παρόν, αφού η λίστα του ανασχηματισμού κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Με δεδομένους τους αριθμητικούς περιορισμούς των υπουργικών θώκων, οι ευσεβείς πόθοι των εκτός κυβερνητικού νυμφώνος βουλευτών και στελεχών εστιάζουν στις θέσεις των αναπληρωτών υπουργών και κυρίως των υφυπουργών, πολλοί από τους οποίος βρίσκονται στην κυβέρνηση λόγω του τεχνοκρατικού τους προφίλ και όχι της κομματικής τους ταυτότητας ή ακόμη και ταύτισης. «Όπου υπάρχει σήμερα τεχνοκράτης υφυπουργός δεν αποκλείεται να δούμε έναν ”γαλάζιο” βουλευτή», σχολίαζε πρόσφατα ανώτατο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος.

Οι εκτιμήσεις των παρατηρητών του «γαλάζιου» στρατοπέδου αναμένουν επιστροφές στο προσκήνιο «παλιών γνώριμων», όπως του Θόδωρου Ρουσόπουλου και του Σπήλιου Λιβανού, αλλά και νέες εισόδους, όπως του καθηγητή Χρήστου Ταραντίλη, του πρώην διευθυντή Τύπου του κ. Μητσοτάκη και βουλευτή Μακάριου Λαζαρίδη και ίσως κάποιου από την «τριπλέτα» των διεθνολόγων Άγγελου Συρίγου, Δημήτρη Καιρίδη και Τάσου Χατζηβασιλείου.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ανασχηματισμόςΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/06/2026 | 00:13
Featured

Σενάριο-σοκ για το ΝΑΤΟ: Ευρωπαϊκή άμυνα χωρίς ΗΠΑ – Η μυστική στρατηγική, ο ρόλος της Γερμανίας και το «ρίσκο Τραμπ»

15/04/2026 | 13:20
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

6 Απριλίου: Μεγάλη Δευτέρα – Ιωσήφ του Παγκάλου

06/04/2026 | 00:05
Featured

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο

04/04/2026 | 10:45
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Θρίλερ με πληρωμές 686 εκατ. ευρώ – Τα 160 εκατ. των αδιάθετων πόρων, το βαμβάκι και οι αγρότες σε αναμονή

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Προετοιμάζεται επίσκεψη Τραμπ στην Αθήνα

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: De Minimis έως 80€/στρέμμα, αλώνια από αυτή την εβδομάδα +40 εκατ. ευρώ – Τι περιμένουν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι

    703 shares
    Share 281 Tweet 176
  • Τραμπ: Θα ήταν υπέροχο αν συναντηθούν ο Ζελένσκι και ο Πούτιν – Πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026 και 2ΓΒ/2026: Έρχονται αποτελέσματα και 4.747 μόνιμες προσλήψεις – Δέκα παραδείγματα – ΟΔΗΓΟΣ

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Γιατί η έξοδος της Ελλάδας από την επιτήρηση της Ε.Ε. μετά από 16 χρόνια δίνει «σούπερ μπόνους» στον Μητσοτάκη

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Γιορτή σήμερα 5 Ιουνίου, εορτολόγιο: Άγιος Δωρόθεος Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Τύρου

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch