Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι ίσως το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με τις περισσότερες ώρες τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού «αέρα», αφού ήταν ο «αγαπημένος» των καναλιών και των ραδιοφώνων, ήδη από την εποχή του «Συνασπισμού του 3%».

Ωστόσο το τελευταίο – μεγάλο – διάστημα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής δεν δέχεται πολλές προσκλήσεις και η υποχώρησή του από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας είναι εμφανής. Δεν πάει να στέλνει επιστολές στον πρόεδρο της Ευρωβουλής ή να αναλαμβάνει διακομματικές πρωτοβουλίες στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, ο ίδιος δεν «χωρά», ούτε στα πολιτικά πάνελ, αλλά ούτε καν στα μονόστηλα των εφημερίδων.

Επισήμως, αυτό που λένε στη στήλη συνομιλητές του είναι ότι ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής «ενοχλεί τα συμφέροντα» και, ως εκ τούτου, είναι «κομμένος» από τους μεγαλοεπιχειρηματίες των ΜΜΕ.

Όμως, ανεπισήμως, η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει πως κάποιοι στην Κουμουνδούρου υποψιάζονται ότι το «κόψιμο» Παπαδημούλη είναι προϊόν κεντρικού σχεδιασμού: ότι, δηλαδή, το έχουν ζητήσει ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι, όσο ο Παπαδημούλης εμφανίζεται στα ΜΜΕ, τόσο ο κόσμος θα θυμάται την υπόθεση της «Παπαδημούπολης» που έβλαψε πολύ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.