ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ενα από τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό, είναι και η Κατερίνα Νοτοπούλου, η μέχρι πρότινος διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

Σε ηλικία μόλις 30 ετών γίνεται υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, διαδεχόμενη τη Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Από την πρώτη στιγμή, που είχε ανακοινωθεί ότι αναλάμβανε διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το Νοέμβριο του 2016, είχε τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα.

Ποια είναι όμως η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης;
Η Κατερίνα Νοτοπούλου γεννήθηκε το 1988 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ, ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας. Εχει επίσης ειδικευτεί στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και την Ανάλυση Πολιτικού Λόγου.

Στέλεχος της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ, «μπήκε» κατευθείαν στα βαθιά. Εχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ ήταν υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Ενεργό μέλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», όπου στην προεκλογική περίοδο του Μαΐου του 2014 είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της εκπροσώπου τύπου της παράταξης. Με ενεργό συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης. Εχει υλοποίηση καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τον Νοέμβριο του 2016 ανέλαβε τα ηνία του «Μαξίμου» της Θεσσαλονίκης και πριν συμπληρώσει δυο χρόνια στη θέση, πήρε… προαγωγή και έγινε μέλος της κυβέρνησης.