Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η ΟΝΝΕΔ απαντάει σε Τσίπρα:Οι σχολές έχουν γίνει ορμητήρια εγκληματιών

TechTeam από TechTeam
24/11/2018 09:44
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

 

Στα φαινόμενα βίας και ανομίας εντός των ακαδημαϊκών χώρων, όπως ξυλοδαρμούς, ληστείες και βιασμούς, αναφέρθηκε η ΟΝΝΕΔ στέλνοντας την δική της απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για φαινόμενα που «δεν τα ξέρουμε μόνο εμείς, αλλά τα ξέρουν οι φοιτητές και οι διδάσκοντες, οι οικογένειές τους και η ελληνική κοινωνία» αναφέρει η ΟΝΝΕΔ, τονίζοντας χαρακτηριστικά «εκτός από τους ιδεοληπτικούς που περνούν τις τελευταίες τους μέρες στο Μαξίμου παριστάνοντας πως δεν τα ξέρουν» ανέφερε στο κείμενό της νεολαία της γαλάζιας παράταξης.

Υπενθυμίζεται πως ο Τσίπρας είπε στη Βουλή: “Έχετε στοχοποιήσει τον κ. Παρασκευόπουλο, προκειμένου να αναδείξετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με την παραβατικότητα”. “Το πόρισμα της Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης στα Πανεπιστήμια, περιλαμβάνει πολύ σοβαρές προτάσεις τις οποίες και για να διαφωνήσει κανείς πρέπει πρώτα να τις διαβάσει” υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΝΔ ανέφερε: “Εσείς, προφανώς, κύριε Μητσοτάκη, δεν κάνατε ούτε αυτό”.

Το πόρισμα, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, πρότεινε τη δημιουργία σε κάθε Πανεπιστήμιο ενός δικτύου ανθρώπων, στο οποίο να μετέχουν εκπρόσωποι όλων των άμεσα ή έμμεσα υπευθύνων φορέων (Πρυτάνεις, Εισαγγελέας, Αστυνομία, φοιτητές) για να φροντίζει μέσα στη διάρκεια όλης της χρονιάς -και όχι μόνο όταν προκύπτει πρόβλημα- για τα ζητήματα του ασύλου. Το πόρισμα στάλθηκε στις Συγκλήτους και στις φοιτητικές παρατάξεις μαζί με τις νεολαίες των κομμάτων. Η ΟΝΝΕΔ λίγα λεπτά από τότε που το πήρε πρόλαβε και έστειλε απάντηση που έλεγε ότι είναι φαιδρό. Ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε ένα tweet ότι είναι “κατάπτυστο”. Αυτός είναι ο διάλογος που λέτε ότι επιδιώκετε;» διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός.

Ολόκληρη η σημερινή απάντηση της ΟΝΝΕΔ στον κ. Τσίπρα:

Πριν από λίγη ώρα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ΟΝΝΕΔ, διατυπώνοντας την απορία πώς γίνεται να διαβάσαμε και να αξιολογήσαμε ως φαιδρό το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου την ίδια μέρα που δημοσιεύτηκε.

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ξέρουμε πόση ώρα πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι χρειάζεται για να διαβάσουμε 19 (ολογράφως: δεκαεννέα) αραιογραμμένες σελίδες – γιατί τόσες ήταν το περίφημο πόρισμα, μαζί με το εξώφυλλο, τα περιεχόμενα και τα διαδικαστικά.

Δεν ξέρουμε επίσης πόση μελέτη πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι αξίζει ένα πόρισμα το οποίο ξεκινά με την παραδοχή ότι «η πλήρης εξαφάνιση οποιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς στο ακαδημαϊκό περιβάλλον θα αποτελούσε ουτοπικό στόχο και θα υπέθαλπε η ίδια καταστάσεις ανομίας» (σελίδα 5 του πορίσματος) και το οποίο θεωρεί καλή ιδέα την «απομάκρυνση όλων των σχετικών μηχανημάτων από χώρους των ΑΕΙ» για την αντιμετώπιση των ληστειών στα ΑΤΜ (σελίδα 8 του πορίσματος).

Δεν ξέρουμε, τέλος, πόση επεξεργασία πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι χρειάζεται για να διαπιστώσουμε ότι είναι φαιδρό να προτείνει κανείς τη «δημιουργία Μόνιμης Επιτροπής διαπραγμάτευσης και Επικοινωνίας σε κάθε ΑΕΙ η οποία θα είναι αρμόδια για να συζητά με τους φοιτητές που προβαίνουν διεκδικητικού χαρακτήρα καταλήψεις χώρων» (σελίδα 9 του πορίσματος) ή την «παραχώρηση από την Κοσμητεία των οικείων Σχολών χώρου ή χώρων για τη συνεύρεση φοιτητών» για την αντιμετώπιση των διαρκών καταλήψεων (σελίδα 14 του πορίσματος).

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι Σχολές μας έχουν γίνει ορμητήρια εγκληματιών και συμμοριών. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι ειδήσεις για ξυλοδαρμούς, ληστείες και βιασμούς εντός ακαδημαϊκών χώρων γίνονται όλο και πιο συχνές. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι φοιτητές και διδάσκοντες προσέρχονται στις σχολές με φόβο. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η αστυνομία όποτε καλείται δηλώνει αδυναμία παρέμβασης.

Και όλα αυτά δεν τα ξέρουμε μόνο εμείς, αλλά τα ξέρουν οι φοιτητές και οι διδάσκοντες, οι οικογένειές τους και η ελληνική κοινωνία. Τα ξέρουν όλοι, εκτός από τους ιδεοληπτικούς που περνούν τις τελευταίες τους μέρες στο Μαξίμου παριστάνοντας πως δεν τα ξέρουν, ενάντια στην πραγματικότητα, την κοινή λογική, την ευνομία και την κοινωνική ειρήνη.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΝΕΑπολιτικά

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Πολιτικός σεισμός από την Καρυστιανού – Υποκλοπές, ΠΑΣΟΚ και η δίκη των δύο Ελλήνων στην Αγιά Σοφιά φουντώνουν …!

24/05/2026 | 13:17
HOT NEWS

 Πολιτικό «Μπαρούτι» στη Βουλή: Αποχώρηση της Αντιπολίτευσης για τις υποκλοπές και μετωπική Σαμαρά – Μαξίμου

22/05/2026 | 13:07
FILE PHOTO: Google's logo during the CERAWeek energy conference 2026 in Houston, Texas, U.S., March 24, 2026. REUTERS/Danielle Villasana/File Photo
HOT NEWS

Google: Αποκαλύφθηκε 11μηνο μπλοκάρισμα δεδομένων – Στο σκοτάδι χιλιάδες ενημερωτικά sites για το traffic

02/05/2026 | 23:35 - Ενημέρωση 03/05/2026 | 00:07
Featured

Συναγερμός Στους Αγίους Τόπους: «Φόβος και τρόμος» για τους Χριστιανούς – Καταγγελίες φωτιά και διπλωματικός συναγερμός

03/04/2026 | 14:01
Load More
Επόμενο Άρθρο

Επίσημη επίσκεψη Αβραμόπουλου στο Βουκουρέστι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τραγωδία στη Ζαχάρω: Νεκρός 29χρονος μετά από σφοδρή πρόσκρουση σε νταλίκα – Σοκ από τις εικόνες του διαλυμένου ΙΧ

    88 shares
    Share 35 Tweet 22
  • Πολιτικός σεισμός από την Καρυστιανού – Υποκλοπές, ΠΑΣΟΚ και η δίκη των δύο Ελλήνων στην Αγιά Σοφιά φουντώνουν …!

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Καιρός: Συννεφιασμένη Κυριακή με βροχές και καταιγίδες – Έως 27 βαθμούς η θερμοκρασία

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Μητσοτάκης: Στόχος μας η αξιοποίηση του 100% του Ταμείου Ανάκαμψης – Παράταση στο «Σπίτι μου ΙΙ»

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ 2026: Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ μέσα σε 20 ημέρες και «παράθυρο» για επιλέξιμες δαπάνες από τον Ιούνιο

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Μητσοτάκης με πακέτο Αυγούστου για «Σπίτι μου ΙΙ»: Στέγη, ΕΣΥ, άμυνα, χωροταξικό και μήνυμα σταθερότητας

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Τι περιλαμβάνει η προτεινόμενη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν για κατάπαυση του πυρός – Μπορεί να υπογραφεί ακόμα και σήμερα

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch