Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανασχηματισμός: Σε λίγη ώρα η νέα κυβέρνηση – Όλα τα σενάρια

Newsroom από Newsroom
04/11/2016 13:43
Ενημερώθηκε: 04/11/2016 14:04:03
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ζήτημα ωρών είναι όπως όλα δείχνουν η ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η απόφαση του ΣτΕ και – κυρίως – η χθεσινή διαδικασία στη βουλή άναψαν το πράσινο φως για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο οποίος είχε …ταλαιπωρηθεί από τα μπρος – πίσω και από τις προαναγγελίες και τις υποχωρήσεις μετά το Συνέδριο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ενδεικτικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» που προαναγγέλει τον ανασχηματισμό με τον τίτλο «Δυναμική επανεκκίνηση».

Το ΕΣΡ και η χθεσινή ψηφοφορία θα ξεκλείδωνε τον ανασχηματισμό καθώς η στάση της ΝΔ που καταψήφισε την τροπολογία Παππά προανήγγειλε ότι θα κρατούσε αρνητική στάση και στην συγκρότηση ΕΣΡ την ερχόμενη Δευτέρα.

Μία ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια να συγκροτηθεί το ΕΣΡ θα αποτελούσε μία ακόμη πολιτική ήττα για την κυβέρνηση και το Μ. Μαξίμου που αναμένεται να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα σύγκλισης με την αξιωματικής αντιπολίτευση ακόμα και μέσω του ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών η αλλαγή υπουργείου για τον Νίκο Παππά μέσω της… αναβάθμισης στο υπουργείο Ανάπτυξης ενδέχεται να ανοίξει το δρόμο για να υπάρξει συναίνεση και να ψηφίσει η ΝΔ την συγκρότηση ΕΣΡ την ερχόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα όμως η ενδεχόμενη τοποθέτηση του Ν. Παππά στο υπουργείο Ανάπτυξης θα αποτελέσει και ένα σήμα προς τους δανειστές καθώς ο στενότερος συνεργάτης του Πρωθυπουργού θα αναλάβει τον τομέα των επενδύσεων ρίχνοντας βάρος στην δημιουργία θέσεων εργασίας. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η παραμονή το οικονομικού επιτελείου στην θέση του με τον Ευ. Τσακαλώτο να παραμένει υπουργός Οικονομικών και αναπληρωτής ο Γ. Χουλιαράκης.

Αλλά και η μετακίνηση του Γ. Κατρούγκαλου από το υπουργείο Εργασίας – την οποία και ο ίδιος ο υπουργός προετοίμασε λέγοντας ότι είναι απλός στρατιώτης- είναι ένα μήνυμα προς την κοινωνία ότι το Μαξίμου έχει «ακούσει» τις αντιδράσεις των συνταξιούχων και των συνδικαλιστικών φορέων για την περικοπή των συντάξεων και τις επερχόμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, χωρίς όμως η αλλαγή αυτή να σημάνει και ανατροπή της πολιτικής που ασκείται.

Ο κ. Κατρούγκαλος ακούγεται για τα υπουργεία Εσωτερικών, Πολιτισμού ακόμα και για αναπληρωτής υπουργός Άμυνας στην θέση του Δ. Βίτσα που αναμένεται να μετακινηθεί. Παράλληλα για την θέση του υπουργού Εργασίας ακούγεται και το όνομα της συνεργάτιδας του Γ. Κατρούγκαλου και μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτζιόγλου.

[irp posts=”77849″ name=”Ανασχηματισμός: Το φλερτ” του Τσίπρα σε πρόσωπα της κεντροδεξιάς”]

Το σταυρόλεξο των…κομματικών

Η τελευταία παρέμβαση του Π. Σκουρλέτη για την μη πώληση του 17% της ΔΕΗ ουσιαστικά έδωσε εξιτήριο από την κυβέρνηση στον υπουργό Περιβάλλοντος, όπως αναφέρουν κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η απομάκρυνση Σκουρλέτη από την κυβέρνηση μετά τον… διωγμό του από το Πολιτικό Συμβούλιο αποτελεί κίνηση επίδειξης δύναμης από τον Πρωθυπουργό που στέλνει μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος πως δεν θα ανεχτεί αμφισβητήσεις στην εφαρμοζόμενη πολιτική και παράλληλα επιδεικνύει προσήλωση στους στόχους του Μνημονίου την οποία βλέπουν με ενδιαφέρον οι δανειστές.

Ερωτηματικό υπάρχει με τον Ν. Φίλη αν και οι δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για τον υπουργό Παιδείας εκλαμβάνονται ως «αιτία πολέμου» για την Εκκλησία εάν παραμείνει στην θέση του. Η λύση να αναλάβει ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Αμανατίδης το νεοσυσταθέν υπουργείο Θρησκευμάτων συζητείται έντονα στο Μαξίμου, χωρίς να μετακινηθεί από το υπ. Παιδείας ο Ν. Φίλης. Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να παραμείνει το δίδυμο Ξάνθου – Πολάκη.

Οι αναβαθμίσεις και τα νέα πρόσωπα

Αναβαθμίζεται η Όλγα Γεροβασίλη η οποία συζητείται ότι θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο – σύμφωνα με ένα σενάριο που επεξεργάζεται το Μαξίμου, θα έχει και τις αρμοδιότητες του Προστασίας του Πολίτη στο οποίο θα αναλάβει αν. υπουργός από την πλευρά των ΑΝΕΛ.

Σε υπουργούς αναβαθμίζονται οι μέχρι σήμερα αναπληρωτές κ.κ. Χρ. Βερναρδάκης (Διοικητικής Ανασυγκρότησης) και του Γ. Μουζάλας (Μεταναστευτικής Πολιτικής), η Έλενα Κουντουρά ως υπουργός Τουρισμού, ο Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος είναι υποψήφιος να αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης. Τα νέα πρόσωπα που αναμένεται να εισέλθουν στην κυβέρνηση είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Φώτης Κουβέλης στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Ηλ. Αραχωβίτης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Σ. Φάμελος μαζί με τρεις ή τέσσερις νέους βουλευτές για θέσεις υφυπουργών.

Οι αποχωρήσεις και τα ερωτηματικά

Από το υπουργικό σχήμα φαίνεται ότι αποχωρούν οι Νίκος Τόσκας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η υφυπουργός για θέματα βιομηχανίας Θ. Τζάγκρη, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Μάρδας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και σύσσωμο το επιτελείο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο αποτελείται από τον υπουργό Ευ. Αποστόλου και τον αν. υπουργό Μ. Μπόλαρη.

Ερωτηματικό υπάρχει για το μέλλον του Π. Κουρουμπλή και του Γ. Σταθάκη. Ο κ. Κουρουμπλής αναμένεται να αποχωρήσει από το Εσωτερικών και φαίνεται να διεκδικεί το υπουργείο Δικαιοσύνης χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία αφού προορίζεται ο Φώτης Κουβέλης. Αντίστοιχα ο Γ. Σταθάκης ακούγεται για το υπουργείο Ναυτιλίας χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να απομακρυνθεί πλήρως από το κυβερνητικό σχήμα.

Ετικέτες: ανασχηματισμόςΕΣΡΘΕΣΕΙΣονόματαπρόσωπαΣΕΝΑΡΙΑΤσίπρας

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Τσίπρας για νίκη Μαμντάνι: Δείχνει σε όλο τον κόσμο, σε όλους μας ότι υπάρχει εναλλακτική

05/11/2025 | 20:00
Featured

Μαρινάκης: Ευχάριστο ανάγνωσμα το βιβλίο του Τσίπρα – Μιλάμε για την «Ιθάκη» αλλά μην ξεχνάμε το ταξίδι και το αχρείαστο μνημόνιο

05/11/2025 | 09:00
Featured

Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη»

05/11/2025 | 08:00
Featured

Τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του Αλέξη Τσίπρα

31/10/2025 | 07:30
Load More
Επόμενο Άρθρο

Βρετανία: Έρχονται εκλογές μετά την ήττα Μέι για το Brexit;


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Α21 και Επίδομα Θέρμανσης: Πληρωμές 28/11, πριν τα Χριστούγεννα και τέλη Ιανουαρίου – Όλα τα ποσά και τα κριτήρια για ΟΠΕΚΑ και ΑΑΔΕ

    236 shares
    Share 94 Tweet 59
  • Καιρός: Δεκαήμερο με βροχές – «Θα αποδειχθεί ο πιο βροχερός μήνας του έτους»

    236 shares
    Share 94 Tweet 59
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΩΡΑ: ΕΛΓΑ και “ανωτέρα βία”: Κτηνοτρόφοι προς Τσιάρα – «Μετρήστε τα ζώα και πληρώστε δίκαια, πριν καταρρεύσουμε»

    194 shares
    Share 78 Tweet 49
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ -ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΟΠΕΚΕΠΕ: 778 εκατ. ευρώ έως τέλη Νοεμβρίου για προκαταβολή τσεκ, Μέτρο 23 και ΕΦΚ πετρελαίου – Όλα εξαρτώνται από το Action Plan 2

    133 shares
    Share 53 Tweet 33
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Αυξήσεις 2,4%, επίδομα 250€, αναδρομικά έως 13.784€ και κατάργηση προσωπικής διαφοράς

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • ΠΟΥΤΙΝ: Μαζική παραγωγή του βαλλιστικού RS-26 «Oreshnik» – ανησυχία σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • «Προειδοποιούν οι σεισμολόγοι: Ο Ελλαδικός χώρος “φορτώνει” ενέργεια – Τι δείχνουν οι τελευταίες δονήσεις σε Αιγαίο και Τουρκία»

    205 shares
    Share 82 Tweet 51
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch