Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Δημοσκόπηση Mega: Στα όρια του διψήφιου παραμένει η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

TechTeam από TechTeam
01/09/2022 21:41
Ενημερώθηκε: 01/09/2022 21:43:42
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
189
SHARES
403
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό, εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis. Μια δημοσκόπηση που εμφανίζει πάνω – κάτω όμοια στοιχεία με τις έρευνες άλλων εταιρειών που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα.

Η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα και αναλύθηκε από τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Metron Analysis, Στράτο Φαναρά έχει ορισμένα πολύ σημαντικά ευρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη έρευνα της κοινής γνώμης για θέματα επικαιρότητας, που παρουσιάζεται σε λίγες ημέρες και καταγράφει τις εξελίξεις μετά την υπόθεση των υποκλοπών.

Ως προς την εκτίμηση ψήφου, δηλαδή στην εκτίμηση των ποσοστών των κομμάτων χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος (δηλαδή εξαιρουμένων των απαντήσεων όπως «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα», «Δεν γνωρίζω», «Δεν απαντώ», «Άκυρο», «Λευκό»),

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση που παρουσίασε το Mega, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 27,6%, από 28,9% τον Ιούνιο, έχοντας δηλαδή απώλεια 1,3 μονάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ποσοστό 20,2%, στα ίδια σχεδόν επίπεδα με τον Ιούνιο (20,1%), δηλαδή δεν κερδίζει τίποτε από την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο στην οποία βρίσκεται το κυβερνών κόμμα. η ΝΔ ανεβαίνει στο 34,1% από 39,9% στις βουλευτικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,9% από 31,5% το 2019. Η διαφορά είναι στις 9,2 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ πάει στο 15,7%, διπλασιάζοντας σχεδόν το ποσοστό του σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, το ΜέΡΑ25 με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και η Εθνική Δημιουργία και το κόμμα Ελληνες με 2%.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ΝΔ στο κάτω όριο μπορεί να φτάσει το 31,2% ενώ στο πάνω όριο φτάνει το 37%, δηλαδή κοντά σε αυτοδυναμία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυμανθεί από 22,2% έως 27,6%, και το ΠΑΣΟΚ από 13,4% έως 18%.

Στο ερώτημα αν είχαμε την επόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογες τη θα ψηφίζατε η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 27,6%, από 28,9% τον Ιούνιο, έχοντας δηλαδή απώλεια 1,3 μονάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ποσοστό 20,2%, στα ίδια σχεδόν επίπεδα με τον Ιούνιο (20,1%), δηλαδή δεν κερδίζει τίποτε από την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο στην οποία βρίσκεται το κυβερνών κόμμα.

Η διαφορά των δύο κομμάτων υποχωρεί στις 7,4 μονάδες, από 8,8 μονάδες τον Ιούνιο, ως αποτέλεσμα την πτώσης της ΝΔ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12,7% και άνοδο 0,4 μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση (12,3% τον Ιούνιο). Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,1% (από 5,6%), το ΜέΡΑ25 που ανεβαίνει στο 4% από 3,3%, η Ελληνική Λύση που υποχωρεί στο 3,4% από 3,7%.

Στο 1,6% βρίσκεται η Εθνική Δημιουργία και το κόμμα του Κασιδιάρη, Ελληνες (από 2,3% τον Ιούνιο).

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 12,3%.

Το πλήγμα των υποκλοπών

Η υπόθεση των υποκλοπών, όταν φαίνεται και στις υπόλοιπες μετρήσεις, έκανε ζημιά στην κυβέρνηση. Ζημιά, όμως, όχι τόσο μεγάλη που να μπορεί να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, τουλάχιστον προς ώρας. Στην ερώτηση αν για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη γνώριζε ο πρωθυπουργός, 6 στου 10 Ελληνες (61%) λένε ότι πρόκειται για επιλογή που ήταν σε γνώση του.

Δηλαδή ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας δεν πιστεύει στις διαβεβαιώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πως δεν ήξερε.

Μόλις το 28% λέει ότι πρόκειται για μεμονωμένο λάθος ενώ 1% λέει ότι είναι μια συνηθισμένη τακτική και 10% δεν ξέρει, δεν απαντά.

Ανά γενιές, οι ηλικίες 26-41 (millenians) σε ποσοστό 71% δεν πιστεύουν τον πρωθυπουργό και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα της Generation Z (17-25) με ποσοστό 66%.

Τα προβλήματα και η αξιολόγηση

Ποσοστό 60% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 33% προς τη σωστή.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την εποχή οι Ελληνες κρίνουν ότι είναι η οικονομία, μαζί με την ακρίβεια, με ποσοστό 27%. Αυτονόητο δηλαδή εν μέσω μιας πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης και έκρηξης του πληθωρισμού, το γεγονός ότι 54% βάζουν ως κορυφαία προβλήματα την οικονομία και την ακρίβεια.

Αξιολογώντας την κυβέρνηση, το 56% την κρίνει αρνητικά και το 35% θετικά. Ο πρωθυπουργός αξιολογείται αρνητικά από το 54% και θετικά από το 38%.

Αυτό που φαίνεται προσωπικά για τον πρωθυπουργό είναι ότι στους κεντροδεξιούς (71 από 79) και στους δεξιούς (63 από 66) έχει φθορά μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά πτώση υπάρχει και στους κεντρώους.

Ακολουθεί βεβαίως και η ενεργειακή κρίση με 13%, από μόλις 3% τον Ιούνιο (μεγάλη αύξηση), η ανεργία με 7%, η εξωτερική πολιτική και ο πόλεμος με 7% και οι πολιτικοί – πολιτικό σύστημα με 5%,

Εκλογές;

Στο ερώτημα αν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές ή όχι, το 58% λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της και το 39% ότι πρέπει να στηθούν κάλπες. Αυτονόητα, κεντροδεξιοί και δεξιοί δεν θέλουν τώρα εκλογές (15 και 21 αντίστοιχα).

Συσπειρώσεις

Χαμηλά είναι οι συσπειρώσεις των δύο πρώτων κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία έχει συσπείρωση 69,6% με μετακινήσεις 5,5% προς ΣΥΡΙΖΑ ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συσπείρωση 62,4%, άρα πολλά περιθώρια ακόμη, με μετακινήσεις 6,1% προς τη ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει υψηλά ποσοστά συσπείρωσης με 76,9% και οι μετακινήσεις οπαδών προς αυτό είναι περισσότερες από τον ΣΥΡΙΖΑ (9,8%) από τη ΝΔ (6,6%).


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: megaδημοσκόπηση

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δημοσκόπηση Interview: Ποιοι υπουργοί «τραβούν» μπροστά και το μήνυμα της Καρυστιανού προς το πολιτικό σύστημα

22/12/2025 | 15:00
Featured

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΝΔ στο 30% – Οι τρεις δημοσκοπήσεις που αλλάζουν τα δεδομένα: Στοίχημα σταθερότητας και οικονομικών ενισχύσεων

21/11/2025 | 13:41
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Νέα δημοσκόπηση – Πρώτη η ΝΔ

29/10/2025 | 17:00
Featured

Πάνω από τα ποσοστά των Ευρωεκλογών η Ν.Δ., παίζει μόνος του για την Πρωθυπουργία ο Μητσοτάκης

19/09/2025 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μητσοτάκης: Παρουσίασε σχέδιο 30 έργων στη Θεσσαλονίκη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Κυριάκος Μητσοτάκης στη HORECA 2026: «Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται – Oι επιχειρήσεις δημιουργούν δουλειές με υψηλότερους μισθούς»

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Αναχωρούν από το Σύνταγμα οι αγρότες – «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα επιβίωσης»

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Βουλή: Με 158 ψήφους πέρασε το νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Περίπου 3.000 κρατούμενοι του ISIS έχουν μεταφερθεί από φυλακές της Συρίας στο Ιράκ, λέει η Βαγδάτη

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Συλλήψεις στην Τουρκία για ξέπλυμα χρήματος μέσω OnlyFans

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Χρυσοχοΐδης: «Οι εγκληματίες δεν κοιμούνται, το έγκλημα δεν ησυχάζει» – 1.400 αστυνομικοί στην Αττική το 2026

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ ζητούν συχνά παραχωρήσεις από την Ουκρανία αλλά όχι από τη Ρωσία – Ο Πούτιν «δεν ζει χωρίς πόλεμο»

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch