Κουτσούμπας: «Η ελληνογαλλική συμφωνία δεν υπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού»

«Ένα χρόνο μετά, οι επιθέσεις των φασιστικών ομάδων αποδεικνύουν ότι ο φασισμός παραμένει πολυεργαλείο του συστήματος, που δε διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος, σε βάρος των κομμουνιστών και αγωνιστών που βρίσκονται μπροστά στους αγώνες σε δύσκολες συνθήκες.

Ένα χρόνο πριν, στις 7 Οκτωβρίου 2020, η καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής ικανοποιούσε την απαίτηση του λαού, όπως αυτή εκφράστηκε με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Εφετείο. Τότε λοιπόν είχαμε πει: δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός!».

Τα παραπάνω ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

Αναφερόμενος στην ελληνογαλλική συμφωνία ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: «Λυπούμαστε κ. Μητσοτάκη, κυρίες και κύριοι των άλλων κομμάτων, που θα σας χαλάσουμε το κλίμα δήθεν “εθνικών” πανηγυρισμών που προσπαθείτε να στήσετε. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει την αλήθεια»

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο άρθρο 18 της ελληνογαλλικής συμφωνίας και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε «μπορείτε να μας πείτε ποιες και που θα είναι αυτές οι πολυεθνικές αποστολές. Τι σχέσεις έχουν οι ελληνικές δυνάμεις σε αυτές τις περιοχές. Τι σχέση έχουν αυτές οι περιοχές με την προστασία των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων; Τι είδους συμφέροντα έχει ο ελληνικός λαός σε αυτές τις περιοχές; Κοροϊδεύετε ξεδιάντροπα».

Ακόμα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εκτίμησε ότι η «συμφωνία αυτή υπηρετεί όχι τις ανάγκες του ελληνικού λαού, αλλά τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου που θέλει να συμμετάσχει ενεργά: – στο πλιάτσικο που γίνεται στην περιοχή, στους οικονομικούς και ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και που συνοδεύονται πάντα και παντού και με στρατιωτικές αντιπαραθέσεις που τις πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί. Αυτό το ρόλο υπηρετεί η συμφωνία με την Γαλλία και η συμφωνία με τις ΗΠΑ».

«Αυτά που κρίνουν τη στάση ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Τουρκίας είναι: H στρατηγική σχέση με την Τουρκία, η επιδίωξη για σταθερότητα στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ με απόσπαση της Τουρκίας από την επιρροή της Ρωσίας, οι μπίζνες μεταξύ των αστικών τάξεων Aυτά αφορούν άμεσα και τη Γαλλία», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η συμφωνία, όπως και παρόμοιες συμφωνίες στο παρελθόν, όπως η συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ -αμυντική λεγόταν και αυτή, που την εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και ολοκλήρωσε η Νέα Δημοκρατία- αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επιθετικά, επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.Δείτε επίσης.