Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

Κουτσούμπας, Βαρουφάκης, Βελόπουλος στη Βουλή, για τις παρακολουθήσεις

TechTeam από TechTeam
26/08/2022 17:19
σε HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
72
SHARES
153
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Προσωπικές ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη απέδωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή για τις υποκλοπές.

Αν νομίζετε κύριοι της κυβέρνησης ότι θα ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, είστε βαθιά γελασμένοι. Ποια κυβέρνηση, ποιος πρωθυπουργός, μπορεί να λέει με τόση ευκολία «δεν ήξερα, δεν άκουσα» αναρωτήθηκε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Είστε βαθιά γελασμένος κ. πρωθυπουργέ αν νομίζετε ότι θα απαλλαγείτε από τις προσωπικές σας ευθύνες, ανέφερε επίσης ο κ. Κουτσούμπας και χαρακτήρισε γελοία τα επιχειρήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί από πλευράς της κυβέρνησης για την υπόθεση Ανδρουλάκη.

Πόσο θα γελοιοποιείστε, άλλα να λέτε τη μια μέρα και άλλα την άλλη, εξακολούθησε ο κ. Κουτσούμπας.

Το σκοτεινό και επικίνδυνο πλαίσιο λειτουργίας των μυστικών υπηρεσιών και των παρακολούθησεων δεν αποτελεί επί μέρους επιχειρησιακή αστοχία, τόνισε ο γραμματέας του ΚΚΕ προσθέτοντας ότι στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά δικαιωμάτων και ελευθεριών. Το πλαίσιο που έχετε ψηφίσει δίνει το πράσινο φως για την παρακολούθηση των πάντων.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι οι έννοιες όπως η εθνική ασφάλεια, η τρομοκρατία κλπ έχουν γίνει έννοιες λάστιχο και χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση που έχει στόχο τον «εχθρό λαό» αλλά και γεωπολιτικούς ή άλλους ανταγωνισμούς.

Διαχρονικά το ΚΚΕ έχει καταγγείλει αυτό το θεσμικό πλαίσιο. Ένα μήνα τώρα από τη μήνυση Ανδρουλάκη και κανείς σας δεν έχει πει το παραμικρό για το σάπιο αυτό πλαίσιο, πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Απευθυνόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι και τα δύο κόμματα έχουν συμβάλει στον νόμο 2225 σύμφωνα με τον οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται νόμιμες και μάλιστα ο γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι τα λούζεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι είναι παράνομο να παρακολουθείται ένας πολιτικός αλλά το ΚΚΕ θεωρεί παράνομες όλες τις παρακολουθήσεις πολιτών, απορρίπτοντας την όλη συζήτηση περί νόμιμων ή παράνομων παρακολουθήσεων ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν διασφαλίζεται η θεσμική ομαλότητα με την εισαγγελική άδεια.

Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: «Η πρωθυπουργία σας τελείωσε»

«Η πρωθυπουργία σας τελείωσε», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα Βουλής απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση των υποκλοπών.

Το project επανεκλογής δεν το κρίνω περιγράφω μια κατάσταση δεδομένη, συνέχισε και ανεβάζοντας τους τόνους ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε ότι η πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μια φούσκα που έσκασε.

Μάλιστα αναφερόμενος στα χειροκροτήματα των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κατά τη διάρκεια ομιλίας του πρωθυπουργού είπε ότι ήταν «αποχαιρετιστήρια», ήταν το χειροκρότημα που έρχεται από την αποκαθήλωση ενός πρωθυπουργού.

Βελόπουλος: Όλοι παρακολουθούμαστε, δημοκρατία τέλος

Στην ομιλία του στη Βουλή για το ζήτημα των υποκλοπών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ανέφερε: «Ήθελα ξεκινώντας να κάνω ένα ρητορικό ερώτημα προς όλους διότι προκαλεί θυμηδία η σημερινή συζήτηση. Σε ποια σοβαρή χώρα θα έκαναν αυτή τη συζήτηση στο κοινοβούλιο τους, για τη ΜΙΤ και τη CIA; Αυτά οι σοβαρές χώρες τα έχουν λυμένα. Δυστυχώς αυτή η χώρα ούτε μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή ούτε είναι. Απόδειξη αυτών που λέω είναι τα όσα έγιναν στην επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας όπου συνάδελφοι βουλευτές ήταν ανταποκριτές ραδιοφωνικού σταθμού και μετέδιδαν απευθείας.

Αυτό που είπε ο Διοικητής ο νέος διοικητής δυστυχώς είναι μία αλήθεια. Όλοι παρακολουθούμαστε. Αυτό σημαίνει δημοκρατία τέλος.

Οι παρακολουθήσεις γίνονται μέσω των παροχών κινητής τηλεφωνίας με άλλου είδους εφαρμογές. Έρχεται εδώ όμως το ρητορικό ερώτημα: παρακολουθείτε εμένα; Αυτό σημαίνει κάνετε και ακρόαση της γυναίκας μου, του παιδιού μου. Αν είστε πραγματικά με τη νομιμότητα έπρεπε να απαγορευτούν όλες οι παρακολουθήσεις. Δεν μπορούν να υπάρχουν υποκλοπές σε μία δημοκρατία. Εδώ υπάρχει ένα οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο παρακολούθησης πολιτικών και πολιτών. Αυτό δεν συνάδει με το δημοκρατικό πολίτευμα θυμίζει εποχές Στάζι.

Θέλω να θέσω ένα ερώτημα στον πρωθυπουργό ο οποίος δεν είναι εδώ, έχω μπροστά μου το ΦΕΚ: ο κύριος Κουκάκης έχει διοριστεί από τη Νέα Δημοκρατία στο Υπουργείο Παιδείας; Και θα σας πω και μία αλήθεια: Η ΕΥΠ έχει μετατραπεί επί όλων των κυβερνήσεων, θα χρησιμοποιήσω μία έκφραση που χρησιμοποιείται από τους ίδιους τους υπαλλήλους της, έχει μετατραπεί σε ρουφιάνο-μάγαζο της κάθε κυβέρνησης. Κάνατε θεσμικούς παράγοντες και υπηρεσίες όργανα εναντίον των αντιπάλων σας.

Καταθέτω αίτημα στην ΑΑΔΑ να μου πει αν παρακολουθείτε από το τηλέφωνό μου. Για να ρωτώ κάτι ξέρω παραπάνω. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για παρακολουθήσεις 17 βουλευτών; Ποιοι είναι αυτοί και γιατί τους παρακολουθούν;

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΒαρουφάκηςΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣΒουλήπαρακολουθήσεις

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Βουλή: Αναφορά κατά της Κωνσταντοπούλου για ανάρμοστη συμπεριφορά υπέβαλε η Συρεγγέλα

05/02/2026 | 18:00
Featured

Καβγάς στη Βουλή για την τραγωδία στη Χίο – Πλεύρης: Εγώ πιστεύω το Λιμενικό, η αντιπολίτευση μπορεί να πιστεύει τους διακινητές

04/02/2026 | 21:13
Featured

Συνταγματική Αναθεώρηση 2026: Άρθρα, Συναίνεση και Το Μέλλον του Πολιτεύματος

02/02/2026 | 21:00
Featured

Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μονιμότητα στο Δημόσιο – Τι αλλάζει με τη Συνταγματική Αναθεώρηση

02/02/2026 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Αντίδραση Βενιζέλου στην ομιλία Μητσοτάκη: «Να προσέχει τις νομικές μου απόψεις»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Λαβρόφ για απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου στρατηγού: Ο Ζελένσκι θέλει να εκτροχιάσει την ειρηνευτική διαδικασία

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • H ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ! Επικουρικές συντάξεις : 92% κάτω από 300€ – Οι Αυξήσεις Χάθηκαν και το Μέλλον Φέρνει Νέες Μειώσεις  

    94 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Η selfie Μητσοτάκη από την τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Μιλάνο – «Αυτή τη φορά δεν βρέχει»

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Πλημμύρισε αναμνήσεις και νοσταλγία η αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ κατά την παρουσίαση του βιβλίου Γιάννης Μπουρνέλης – Νοσταλγία στο επ ΑΚΡΟΝ του Δημοσιογράφου και συγγραφέα Αντώνη Αντωνόπουλου

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Εξάρχου στο Reuters: «Η Ευρώπη χρειάζεται μακροπρόθεσμες συμφωνίες με τις ΗΠΑ για το φυσικό αέριο»

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Χάος! Δίχως προηγούμενο…

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Γιορτή σήμερα 7 Φεβρουαρίου, εορτολόγιο: Όσιος Παρθένιος Επίσκοπος Λαμψάκου

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch