Κριτική σε 18 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τα Σκόπια ασκεί η εφημερίδα «Δημοκρατία» στο κυρίως άρθρο της.

Το άρθρο τιτλοφορείται «Οφείλονται εξηγήσεις» και αναφέρει:

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είναι φάρσα, ένα κακόβουλο αστείο, μια παρανόηση, αλλά δυστυχώς δεν είναι… Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και άλλοι 17 βουλευτές της Ν.Δ. κατήγγειλαν με επίκαιρη επερώτηση τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τις πατριωτικές θέσεις του, τις οποίες χαρακτηρίζουν «ανερμάτιστες»!

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλούν τον κ. Καμμένο, επειδή σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό είπε αναφορικά με τα Βαλκάνια ότι «η εγγύηση για τη Δύση είναι η δημιουργία ενός χριστιανικού τόξου και πως δεν πρόκειται να δεχτώ τη χρήση του όρου «Μακεδονία»».

ΟΠΟΙΟΣ κάνει τον κόπο να αναγνώσει το κείμενο της επίκαιρης επερώτησης θα αντιληφθεί ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (μεταξύ αυτών και ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης) δεν επιθυμούν ούτε καν να γίνεται λόγος για «χριστιανικό τόξο» στα Βαλκάνια και επιμένουν να δοθεί το δικαίωμα στο υπό διάλυση κρατίδιο να καπηλεύεται το ιερό όνομα της Μακεδονίας!

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που συνυπέγραψαν την επίκαιρη επερώτηση, ουσιαστικά, τοποθετούνται στην αντίπερα όχθη από αυτήν του συλλογικού συμφέροντος και αποδεικνύονται εξαιρετικά «λίγοι» για τις ανάγκες της πατρίδας, ακατάλληλοι για την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων.

ΕΙΝΑΙ περιττό να αναφερθεί ότι αυτό το κείμενο είναι απολύτως εναρμονισμένο με τη γραμμή του ενδοτισμού και της άτακτης υποχώρησης ενώπιον οποιουδήποτε αξιώνει κάτι από την Ελλάδα. Ο αντίπαλος της χώρας μας, είτε είναι ισχυρός είτε ανίσχυρος ή ακόμα και στα πρόθυρα μείζονος εσωτερικής σύγκρουσης και διάλυσης, θα αντιμετωπίζεται σαν ακαταμάχητος γίγαντας από όσους λανσάρουν τη δειλία σαν «ψυχραιμία» και την πολιτική της λευκής σημαίας σαν «υπευθυνότητα».

Διαβάστε επίσης:   Νέα δημοσκόπηση: Προηγείται με 14,8% η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΗ επερώτηση Κουμουτσάκου και των υπόλοιπων 17 είναι μια μελανή κηλίδα στην ιστορία της Ν.Δ. και δεν τιμά ούτε τον συντάκτη της ούτε εκείνους που επέτρεψαν να συνδεθεί η παράταξη με αυτές τις απαράδεκτες, μειοδοτικές θέσεις.

Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε εκφράσει και το κόμμα και το έθνος, όταν έλεγε δακρυσμένος ότι «δεν υπάρχει παρά μία Μακεδονία. Κι η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική».

Εκτός του κ.Κουμοτσάκου, οι άλλοι 17 της Νέας Δημοκρατίας που συνυπέγραψαν την ερώτηση είναι:

Γιώργος Κουμουτσάκος, Γεωργιάδης Άδωνις, Τσιάρας Κωνσταντίνος, Καλαφάτης Σταύρος, Κεδίκογλου Συμεών, Αναστασιάδης Σάββας, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Δαβάκης Αθανάσιος, Καββαδάς Αθανάσιος, Βούλτεψη Σοφία, Δημοσχάκης Αναστάσιος, Αντωνίου Μαρία, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Τασούλας Κωνσταντίνος, Μπούρας Αθανάσιος, Κόνσολας Εμμανουήλ, Δήμας Χρήστος, Αντωνιάδης Ιωάννης.