Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Mαξίμου – Εκλογές: Aποκηρύσσουν αλλά “διαβάζουν” τα σενάρια

Newsroom από Newsroom
19/11/2016 13:07
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup T. Βίζερ ο ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε μία αγαπημένη φράση των κυβερνητικών στελεχών στην Αθήνα σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα περνάει την κλειστή στροφή» αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χώρα βρίσκεται λίγο πριν την τελική φάση που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη και σε μέτρα διευθέτησης του χρέους. Πάντα όμως υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων που ορίζονται από τα Μνημόνια τα οποία έχει υπογράψει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

 

Αντίστοιχα το Μέγαρο Μαξίμου δίνει έμφαση ότι σε αυτή είναι η τελευταία δύσκολη αξιολόγηση και πως ο Πρωθυπουργός μπορεί «να μην φορέσει γραβάτα» για την άμεση διευθέτηση του χρέους αλλά καλλιεργείται η ελπίδα ότι μετά την επίσκεψη Ομπάμα και την ομιλία του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να προετοιμάζεται για θετικές εξελίξεις όσον αφορά το ελληνικό χρέος. Αν και ο Β. Σόιμπλε με τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του κόβει τις ελπίδες για διευθέτηση του ελληνικού χρέους, η ελληνική κυβέρνηση δεν χάνει τις ελπίδες της και φαίνεται να τα δώσει όλα μέχρι τέλους προκειμένου να καταγράψει μία μικρή νίκη στο θέμα του χρέους πριν τα τέλη του 2016. Σε αντίθετη περίπτωση οι προοπτικές που ανοίγονται για την χώρα δεν θα απέκλειαν ακόμα και το ενδεχόμενο των εκλογών μέχρι τον Μάρτιο.

[irp posts=”79603″ name=”Εκλογές τον Μάρτιο – Το σχέδιο του Μαξίμου”]

Στους κυβερνητικούς κύκλους κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης δεν ακούγεται η λέξη «εκλογές». Το Μέγαρο Μαξίμου μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό έχει δείξει τις προθέσεις του: το επιτελείο του Πρωθυπουργού και τα περισσότερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου επιθυμούν να ολοκληρώσουν την διαπραγμάτευση από την οποία θα επιδιώξουν να «σώσουν ότι σώζεται» κυρίως στον τομέα των εργασιακών όπου το ΔΝΤ πιέζει για ανατροπές στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προκειμένου να εξασφαλίσει μία ευνοϊκή ρύθμιση για το χρέος που θα ανοίξει την συζήτηση για την συνολική διευθέτηση του ελληνικού χρέους από τους δανειστές. Για τον σκοπό αυτό επελέγησαν υπουργοί που σε καίρια υπουργεία όπως ο Γ. Σταθάκης ή ο Δ. Παπαδημητρίου, που έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την αγορά προκειμένου να προωθηθούν επενδύσεις στην χώρα και να ανοίξουν θέσεις εργασίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να αξιοποιήσει το Momentum της επίσκεψης του Μπ. Ομπάμα στην Αθήνα για να πάρει έστω και μία θετική δήλωση από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου για το χρέος, την οποία θα εμφανίσει ως σημαντική πολιτική νίκη της Αθήνας. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει πολιτικό χρόνο ακολουθώντας την τακτική του «αριστερού success story» όπου θα παρουσιάζονται τα μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας δίνοντας την ελπίδα ότι έρχεται σύντομα η ανάπτυξη.

Παράλληλα το Μ. Μαξίμου έχει επενδύσει στην μάχη με την διαφθορά αφού ανοίγει μέτωπα από την μία πλευρά στον χώρο του ποδοσφαίρου και από την άλλη με τους Έλληνες φοροφυγάδες προσπαθώντας να αλλάξει την ατζέντα και να τονίσει την διαχωριστική γραμμή με τα κόμματα του παλαιού πολιτικού συστήματος. Την επόμενη περίοδο αναμένεται να ανακινηθεί ξανά το θέμα των διαφόρων λιστών από το εξωτερικό όπου κυκλοφορούν φήμες ότι περιλαμβάνονται σημαντικά πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους σε αυτούς που έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό μετά το 2010.

Στα ανώτερα κομματικά και κυβερνητικά κλιμάκια, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων (ομάδα στελεχών των 53+, Ν. Φίλης και Π. Σκουρλέτης), φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στην κυβέρνηση όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούν μέχρι το 2019, δεδομένων των πολιτικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα. Το χαρτί των εκλογών όμως κρατιέται από το Μ. Μαξίμου για να τραβηχτεί εάν χρειαστεί, την κατάλληλη στιγμή. Από τρείς παράγοντες θα κριθεί το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες εντός του 2017 και πιθανότατα μέχρι τον Μάρτιο οπότε και ολοκληρώνεται το χρονικό διάστημα όπου θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές με λίστα, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη.

Από την στάση των εταίρων: εάν διαφανεί ότι οι δανειστές επιμείνουν στην αλλαγή των εργασιακών σε σημείο που δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει η κυβέρνηση την στάση της σε συνδυασμό με την απειλή του «κόφτη» το 2017 και χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ του ελληνικού χρέους, τότε ενδέχεται η κυβέρνηση να καταφύγει σε εκλογές προκειμένου να διασώσει ότι μπορεί από την στήριξη του εκλογικού σώματος κάνοντας ηρωική έξοδο μέσω κάλπης. Σε μία τέτοια περίπτωση αναμένεται να υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μέχρι τον Μάρτιο σύμφωνα με συνταγματολόγους, λήγει το 18μηνο για την λίστα από τις τελευταίες εκλογές. Διαφορετικά, μετά τον Μάρτιο αναμένεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της ΚΟ λόγω της εκλογής με σταυρό, όποτε γίνουν οι εκλογές.
Από την αντίδραση της κοινωνίας: πυκνώνουν οι αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Στις πρόσφατες εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκαν επιθέσεις από πολίτες σε όλη την επικράτεια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαδηλώσουν . Αντίστοιχα από τον Ιανουάριο αναμένεται να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ ο νέος συνδικαλιστικός νόμος ενδέχεται να ξαναζωντανέψει τα συνδικάτα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις μαζί με τις οργανώσεις των συνταξιούχων.
Από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπό την πίεση των κοινωνικών αντιδράσεων ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στην ΚΟ του κόμματος. Σε μια τέτοια περίπτωση που ενδέχεται να λάβει χώρα κατά την διάρκεια ψήφισης των εργασιακών η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τις γιορτές, θα προκαλέσει ντόμινο αντιδράσεων που πιθανολογείται ότι θα καταλήξουν σε εκλογές μέχρι τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς.

Ετικέτες: ΕΚΛΟΓΕΣ 2017μαξίμουΣΕΝΑΡΙΑΣΥΡΙΖΑχρέος

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα έπρεπε να λάβει μέρος η εθνική ομάδα μας στον φιλικό αγώνα μπάσκετ με το Ισραήλ

11/08/2025 | 11:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σχέδια Νετανιάχου για πλήρη κατάληψη της Γάζας δεν έχουν προηγούμενο

05/08/2025 | 17:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση μετατρέπει τα κολέγια σε ΑΕΙ

03/08/2025 | 19:00
Featured

Κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καμία θεσμική απόκλιση – Εσφαλμένη η ερμηνεία περί κρίσης νομιμοποίησης

31/07/2025 | 13:12
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σεισμός Κιλκίς: Τι λέει ο Παπαζάχος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε την σύζυγό του στον Βόλο – Κρυβόταν σε πάρκινγκ

    306 shares
    Share 122 Tweet 77
  • Βεσυρόπουλος – Το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που πάλεψε με ήθος για την πατρίδα και τον τόπο του

    217 shares
    Share 87 Tweet 54
  • «Βλέπω φως στο τούνελ στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ» λέει ο Πούτιν και αποθεώνει τις ηγετικές ικανότητες του Τραμπ

    190 shares
    Share 76 Tweet 48
  • «Θα ανοίξουν οι πύλες της κόλασης»: Το Ισραήλ απειλεί να καταστρέψει τη Γάζα αν η Χαμάς δεν δεχθεί την ειρήνη με τους όρους του

    310 shares
    Share 124 Tweet 78
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ 2025: Πληρωμές έως 8.200€ για στρατιωτικούς – Πίνακες με ποσά για αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες

    910 shares
    Share 364 Tweet 228
  • Κηρύχθηκε επίσημα λιμός στη Γάζα – ΟΗΕ: Οι θάνατοι από πείνα ισοδυναμούν με έγκλημα πολέμου

    270 shares
    Share 108 Tweet 68
  • Σεισμός 7,5 Ρίχτερ στον Νότιο Ατλαντικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ανταρκτική: Τι σημαίνει για τον κόσμο και την Ελλάδα

    469 shares
    Share 188 Tweet 117
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch