Πρόσω ολοταχώς για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης προχωρά η Κυβέρνηση, συγκροτώντας παράλληλα ένα ολιστικό σχέδιο για την επόμενη μέρα. Οι ψίθυροι που ακούστηκαν από διάφορες πλευρές στην πολιτική σκηνή για τη διεξαγωγή πρόωρων Εκλογών δεν είχαν σε καμία περίπτωση σχέση με τα πλάνα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο ίδιος όταν έφτασαν στα αυτιά του τα σχετικά σενάρια έσπευσε να τα αποκλείσει με κατηγορηματικό τρόπο, θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα τη συνέχιση της εργώδους προσπάθειας του Υπουργικού Συμβουλίου για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τον Πρωθυπουργό ποτέ δεν τον απασχόλησε σοβαρά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να πάει αυτή την ιστορία μέχρι τέλους μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στο δημόσιο βίο και να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή.

Εξάλλου, είχε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία είχε βάλει σε πρώτο πλάνο την προστασίας της ανθρώπινης ζωής δίνοντας ξεκάθαρες κατευθύνσεις σε όλο το κυβερνητικό επιτελείο διαθέτοντας κάθε δυνατό πόρο προς αυτή την κατεύθυνση.

Αλλά και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας διατυπώθηκαν σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις ταυτόσημες απόψεις με εκείνες του πρωθυπουργού και πλέον τα σενάρια για διενέργεια Εκλογών παραπέμπονται στις καλένδες.

Σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή η κοινή γνώμη δίνει έμφαση στο πως θα αντιμετωπιστεί καλύτερα η τεράστια υγειονομική πρόκληση.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση έχει καταγράψει υψηλές επιδόσεις παίρνοντας τα εύσημα όχι μόνο από τους πολίτες στη χώρα αλλά και από το εξωτερικό.

Τα υπόλοιπα έπονται…