Με μαζική εξόρμηση και περιοδείες σε όλη τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος απάντησαν οι ΚΟ του σήμερα το πρωί στις απειλές σε συνεργείο του Κόμματος. Θυμίζουμε ότι χθες, Πέμπτη, προσπάθησαν με προβοκάτσιες και προκλήσεις να εμποδίσουν ομιλία του ΚΚΕ σε ναυπηγείο της Ζώνης, ενώ μοίραζαν και ανακοίνωση συκοφαντώντας το Συνδικάτο Μετάλλου επειδή διεκδικεί τη Συλλογική Σύμβαση, με αυξήσεις στα μεροκάματα και καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Βεβαίως, η επιδίωξή τους έπεσε στο κενό γιατί οι εργάτες τους γύρισαν για άλλη μια φορά την πλάτη και η ομιλία πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Στην περιοδεία, επικεφαλής ήταν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, που μίλησε σε συγκεντρώσεις εργαζομένων μέσα στα ναυπηγεία, ενώ συνεργεία του Κόμματος μοίρασαν την ανακοίνωση της ΚΟ Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης σε πολλούς χώρους δουλειάς.

«Οι εφοπλιστές, οι εργολάβοι, συνολικά οι εργοδότες θέλουν τους εργάτες φοβισμένους, να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους για να βγάζουν περισσότερα κέρδη. Γι’ αυτό αμολάνε τα μαντρόσκυλά τους, τους χρυσαυγίτες», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δ. Μανωλάκου. Και θέτοντας το ερώτημα «Ποιοι δεν θέλουν Συλλογική Σύμβαση και συγκροτημένα δικαιώματα;», απάντησε: «Τα αφεντικά, γιατί θέλουν φθηνούς εργάτες και γι’ αυτό οι φασίστες τρομοκρατούν τους εργαζόμενους για να μην τη διεκδικούν. Γι’ αυτό τους πληρώνουν τους χρυσαυγίτες οι εργοδότες. Για να μην πληρώνουν τους εργάτες!».

Η Δ. Μανωλάκου ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι η Χρυσή Αυγή ακόμα και στη Βουλή έτσι λειτουργεί, πάντα για να προστατέψει τους εργοδότες. Υπενθύμισε μάλιστα ότι οι ναζί βουλευτές καταψήφισαν τη νομοθετική πρόταση του ΚΚΕ που προέβλεπε να τιμωρούνται οι εργοδότες που αφήνουν απλήρωτους τους εργάτες. Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «θέλουν τον εργαζόμενο φτηνό και απλήρωτο, απροστάτευτο, να μπορεί άνετα να ξεσαλώνει η εργοδοσία για να μεγαλώνουν τα κέρδη της».

Ακόμα ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η εγκληματική – ναζιστική Χρυσή Αυγή συνεχίζει απρόσκοπτα την εγκληματική της δράση. Όπως είπε, έχει σοβαρή ευθύνη για την καθυστέρηση της δίκης, για το γεγονός ότι οι εγκληματίες που δολοφόνησαν τον Π. Φύσσα, που επιτέθηκαν δολοφονικά σε κομμουνιστές συνδικαλιστές, που κυνηγάνε μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν ατιμώρητοι στα σπίτια τους, μετά από 4 χρόνια.

Η ομιλήτρια πρόσθεσε άλλωστε ότι στην προσπάθεια καταστολής που η εργοδοσία επιχειρεί να εξαπολύσει ενάντια στους εργάτες για να μη διεκδικούν, εκτός από τη δράση των χρυσαυγιτών, εντάσσεται και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, στο πλαίσιο της «3ης αξιολόγησης».

Με βάση τα παραπάνω, η Δ. Μανωλάκου κάλεσε τους μεταλλεργάτες να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο. Συσπειρωμένοι στο ταξικό τους συνδικάτο, ασυμβίβαστα, να διεκδικούν αυτό που πραγματικά τους ανήκει. Να μην υποτάσσονται στους εκβιασμούς εργοδοσίας και στην τρομοκρατία των μαντρόσκυλών της. «Χωρίς εσάς οι λαμαρίνες δεν γίνονται πλοία. Εσείς παράγετε τεράστιο πλούτο, όμως τον καρπώνονται τα αφεντικά. Γι’ αυτό η πάλη για το μεροκάματο, τη σύμβαση, την υγιεινή και την ασφάλεια, πάει μαζί με τον αγώνα για την ανατροπή της σημερινής εξουσίας, για να κάνουν κουμάντο οι εργάτες σε όλο αυτό τον πλούτο, ώστε να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες τους», σημείωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του 902.gr.