Πριν καλά καλά κοπάσει η κόντρα της κυβέρνησης με το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για το θέμα της συνταγματικότητας του νόμου Παππά για τις , νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το , αυτή τη φορά με αφορμή τον επικείμενο .

Νέες αιχμές για τους δικαστικούς αφήνει η κυβέρνηση, αυτή τη φορά για τη διαρροή των Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν τα νέα υπουργεία και τις αλλαγές στα υπάρχοντα.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, «σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχουν Προεδρικά Διατάγματα σχετικά με αλλαγές στην δομή της Κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, πρόκειται περί σχεδίων, που εδώ και αρκετές ημέρες έχουν υποβληθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας, δεν έχουν προωθηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατά κανέναν τρόπο δεν δεσμεύουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό».

 

 

Ως προς το πώς αυτά τα κυβερνητικά προσχέδια είδαν το φως της δημοσιότητας, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «η διαρροή τους δεν συνάδει με την διαδικασία, την οποία, όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να σέβονται».

«Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει δηλώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο ανασχηματισμός, αυτή την στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα του πρωθυπουργού», καταλήγουν.