Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας: Τι περιλαμβάνει η επίσκεψη στη Σερβία

Newsroom από Newsroom
01/02/2017 11:37
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τσίπρας – Επίσκεψη στη Σερβία

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με τη σημερινή ατζέντα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την πρόεδρο της σερβικής Εθνοσυνέλευσης, Μάγια Γκόικοβιτς και εν συνεχεία, με τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο.

Η επίσκεψη θα κλείσει με την κατάθεση στεφάνου από τους δύο πρωθυπουργούς στον αδριάντα του Ρήγα Φεραίου.

Νέα σελίδα στις ελληνο-σερβικές σχέσεις άνοιξαν χθες οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, δίνοντας νέα προοπτική στις ιστορικές, ούτως ή άλλως, σχέσεις που ενώνουν τους δύο λαούς. Πρώτα από όλα, με τη συγκρότηση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο για πρώτη φορά θα συνεδριάσει την άνοιξη στη Θεσσαλονίκη.

Εν πρώτοις, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε «πεπεισμένος», όπως είπε, ότι η επίσκεψη μπορεί να δώσει «το έναυσμα για την απαραίτητη αναζωογόνηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», αλλά με την προσθήκη:

«Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυσή τους -πρέπει να μελετούμε τα συγκεκριμένα βήματα που θα δώσουν νέα προοπτική στις ιστορικές ελληνο-σερβικές σχέσεις». Απώτερος στόχος, να γίνει «στρατηγική» η συνεργασία Ελλάδας και Σερβίας.

Αν όμως η ποιοτική αναβάθμιση των ελληνο-σερβικών σχέσεων ήταν το ένα συμπέρασμα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, με τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξάντερ Βούτσιτς, το άλλο αφορούσε στην καταδίκη των αλυτρωτικών διαθέσεων.

Ενώ και οι δύο πρωθυπουργοί έκαναν αναφορά στο ανοιχτό θέμα που έχει η Ελλάδα με την ονομασία της ΠΓΔΜ.

«Από κοινού τονίσαμε ότι το μέλλον των Βαλκανίων μπορεί να χτιστεί μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου, του αμοιβαίου σεβασμού, του διαλόγου και της συνεργασίας. Όχι με παραβιάσεις, όχι με επεμβάσεις, όχι με προκλήσεις και αμφισβήτηση της διεθνούς νομιμότητας, όχι με αναθεωρητικές λογικές ως προς τις διεθνείς συνθήκες», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, στέλνοντας μηνύματα σε διάφορους αποδέκτες. Για να καταλήξει ότι «φαινόμενα του παρελθόντος δεν έχουν θέση στα Βαλκάνια, κοινή ευρωπαϊκή πορεία όλων των χωρών των Βαλκανίων».

Παρουσία των πρωθυπουργών Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, έκλεισαν οι εργασίες του ελληνο-σερβικού Επιχειρηματικού Φόρουμ. Με τη συμμετοχή 70 επιχειρηματιών από τη χώρα μας και άλλων 150 από τη Σερβία.

Αυτό ακριβώς, την πολυπληθή συμμετοχή επιχειρηματιών από τις δύο χώρες, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας τις εργασίες του Φόρουμ. Διαβεβαιώνοντας συγχρόνως ότι «η Ελλάδα και η επιχειρηματική της κοινότητα ήταν, είναι και θα είναι παρούσες και ενεργές στα Βαλκάνια, στη Σερβία». Και μάλιστα, συνέχισε, οι Έλληνες επιχειρηματίες θα είναι ανοιχτοί σε νέες συνεργασίες.

[irp posts=”107751″ name=”Τσίπρας: Οι πιστωτές έχουν παράλογες απαιτήσεις για περισσότερη λιτότητα”]

Στο χαιρετισμό του, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε, παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου τη φορά αυτή, σε αυτό που είχε νωρίτερα, μαζί με τον Σέρβο ομόλογό του, ανακοινώσει: τη συγκρότηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, που εκτιμάται ότι θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την άνοιξη στη Θεσσαλονίκη, όπως γνωστοποίησε (και χειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους επιχειρηματίες).

Αναφέρθηκε όμως και στα δύο projects- οράματα, όπως τα χαρακτήρισε, που μπορούν να αλλάξουν το χάρτη των Βαλκανίων: αφενός η σιδηροδρομική γραμμή Βελιγραδίου -Θεσσαλονίκης, ως μέρος του ευρύτερου άξονα Βελιγραδίου -Πειραιά, μέρος της κινεζικής πρωτοβουλίας, «one belt, one road». Αφετέρου, η διασύνδεση των ποταμών των δύο χωρών.

Ενώ επανέλαβε την κομβική θέση που έχουν Ελλάδα και Σερβία: η πρώτη ως σταυροδρόμι της Ευρώπης με τη Μ. Ανατολή και την Ασία, και πύλη εισόδου τον Πειραιά, η δεύτερη ως «γέφυρα» δυτικής και ανατολικής Ευρώπης.

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του, ο Έλληνας πρωθυπουργός εστίασε σε μια νέα αρχιτεκτονική, που, όπως τόνισε, «εδράζεται στην ειρηνική συνύπαρξη των χωρών και την συνεργασία των λαών, που θέτει ως επίκεντρο την ευημερία και την ανόρθωση του επιπέδου διαβίωσης των κοινωνιών, ενθαρρύνει τον εκσυγχρονισμό των διαρθρωτικών δομών τους, στοχεύει στην αναπτυξιακή τροχιά των οικονομιών και την συντεταγμένη προσέγγιση της ΕΕ, ενώ προσανατολίζει και οριοθετεί τα Βαλκάνια ως πεδίο σταθερότητας και ζώνη οικονομικής ανάταξης».

Εξάλλου, «Σερβία και Ελλάδα μοιράζονται κοινές απόψεις και κοινές αξίες που τις τοποθετούν στην ίδια όχθη του ποταμού. Η Ιστορία έχει καταγράψει τους κοινούς αγώνες των δύο χωρών, ενώ σήμερα αυτές εκπροσωπούν εγγύτατους, κρίσιμους διαδοχικούς κρίκους στην αλυσίδα του οικονομικού γίγνεσθαι της Ν.Α. Ευρώπης, με προφανές συγκριτικό πλεονέκτημα τη γεωστρατηγική τοποθέτησή τους επί των διαδρόμων μεταφορών, ενέργειας και εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Ευρώπης και χωρών της Ασίας και της Μέσης Ανατολής».

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να σχεδιάζουν μαζί Αθήνα και Βελιγράδι, να οικοδομούν από κοινού τη συνανάπτυξη της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα να βάζουν ένα λιθαράκι στην ειρήνη και τη σταθερότητα σε μια πολύπαθη περιοχή, ήταν μια ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ετικέτες: ΕλλάδαεπίσκεψηΝΕΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΣΕΡΒΙΑσχέσειςΤσίπρας

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μητσοτάκης: Είμαι συγκλονισμένος – Υπηρέτησε άξια τη χώρα, την ιδιαίτερη πατρίδα του και την παράταξη

21/08/2025 | 16:46
Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
Featured

Τουρκική μαφία στην Αττική: Βίλες, χλιδή και λίστες πελατών – Κακουργηματικές διώξεις στους 6 συλληφθέντες

21/08/2025 | 13:52
Featured

Θετικές χαρακτήρισε ο Παύλος Μαρινάκης τις εξελίξεις στις ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

20/08/2025 | 14:29
Load More
Επόμενο Άρθρο

Keaprogram 2017: Μετ' εμποδίων ξεκίνησαν οι αιτήσεις- Δείτε τι έγινε


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε την σύζυγό του στον Βόλο – Κρυβόταν σε πάρκινγκ

    312 shares
    Share 125 Tweet 78
  • Βεσυρόπουλος – Το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που πάλεψε με ήθος για την πατρίδα και τον τόπο του

    222 shares
    Share 89 Tweet 56
  • «Βλέπω φως στο τούνελ στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ» λέει ο Πούτιν και αποθεώνει τις ηγετικές ικανότητες του Τραμπ

    191 shares
    Share 76 Tweet 48
  • «Θα ανοίξουν οι πύλες της κόλασης»: Το Ισραήλ απειλεί να καταστρέψει τη Γάζα αν η Χαμάς δεν δεχθεί την ειρήνη με τους όρους του

    310 shares
    Share 124 Tweet 78
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ 2025: Πληρωμές έως 8.200€ για στρατιωτικούς – Πίνακες με ποσά για αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες

    910 shares
    Share 364 Tweet 228
  • Σεισμός 7,5 Ρίχτερ στον Νότιο Ατλαντικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ανταρκτική: Τι σημαίνει για τον κόσμο και την Ελλάδα

    470 shares
    Share 188 Tweet 118
  • Κηρύχθηκε επίσημα λιμός στη Γάζα – ΟΗΕ: Οι θάνατοι από πείνα ισοδυναμούν με έγκλημα πολέμου

    271 shares
    Share 108 Tweet 68
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch