: Τι θα γίνει με τις 145.000 εκρεμμείς – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Αγωνία για χιλιάδες συνταξιούχους ενόψει του νέου συνταξιοδοτικού που θα ψηφιστεί μέχρι τον Μάρτιο. Τα ταμεία Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Ενστόλων .

: Με βάση τις διατάξεις τις οποίες θα προβλέπει το επερχόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα υπολογισθούν οι εκκρεμείς αιτήσεις προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) όσων έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Ολα τα  για τις συντάξεις ΕΔΩ 

Τα ποσοστά αναπλήρωσης της εν λόγω κατηγορίας των υφισταμένων, αλλά και των μελλοντικών συνταξιούχων θα αυξηθούν έως και 8%, όπως προβλέπει το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση. Μάλιστα, η αύξηση αυτή θα ισχύει αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Αυτό σημαίνει, καταρχάς, πως όλες οι ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, τόσο οι «παλιές» (όσων βγήκαν στη σύνταξη προ της 12/5/2016), όσο και οι «νέες» συντάξεις όσων συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 12/5/2016 και έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης, θα επανυπολογισθούν με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, αφού ψηφισθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Το δρόμο, όμως, του υπολογισμού με βάση τα επερχόμενα ποσοστά αναπλήρωσης θα πάρουν και οι εκκρεμείς .

Στις εκκρεμείς συντάξεις περιλαμβάνονται δύο κατηγορίες. Από τη μεριά, είναι αυτές που έχουν ήδη υπολογισθεί με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά δεν έχουν καταβληθεί. Από την άλλη μεριά, είναι αυτές που δεν έχουν υπολογισθεί ακόμα, λόγω φόρτου εργασίας των αρμοδίων υπηρεσιών του .

Όσον αφορά τις ήδη υπολογισμένες, αλλά όχι ακόμα καταβαλλόμενες συντάξεις, θα επανυπολογισθούν (αν δεν έχουν καταβληθεί έως την ημερομηνία έναρξης ισχύος του επερχόμενου νέου νόμου) με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης και, έπειτα, θα καταβληθούν, σύμφωνα με το βασικό σενάριο.

Όσον αφορά τις μη υπολογισμένες (κατά την έναρξη ισχύος του επερχόμενου νόμου) κύριες συντάξεις, αυτές θα υπολογισθούν με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, στο τέλος του 2019, οι εκκρεμείς αιτήσεις ανήλθαν κοντά στις 145.000.

Η μεγάλη, αν όχι συντριπτική, πλειοψηφία των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης αφορά συνταξιούχους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Αυτό σημαίνει πως θα είναι και δικαιούχοι των αυξήσεων τις οποίες θα προβλέπει το αναμενόμενο νομοσχέδιο. Με άλλα λόγια, όπως αναφέρουν στελέχη ταμείων στο Capital.gr, θα αυξηθεί σταδιακά και το κόστος καταβολής των σχεδιαζόμενων αυξήσεων στους συνταξιούχους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Το ζήτημα το οποίο παραμένει ανοιχτό είναι ποιους ρυθμούς θα καταβληθούν οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις. Οι ρυθμοί της εξόφλησης τους (μαζί με τα αναδρομικά τους) θα καθορίσουν, σε σημαντικό βαθμό, και το δημοσιονομικό βάρος το οποίο θα επωμισθεί ο ΕΦΚΑ φέτος, δηλαδή κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του επερχόμενου νέου ασφαλιστικού, τονίζουν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το capital.gr.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : Τι θα γίνει με τις 145.000 εκρεμμείς – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Αγροτικές πληρωμές

Ο (opekepe.gr) έκανε πληρωμές περίπου 700.000 ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, το διάστημα 17-21/1 πληρώθηκαν 91 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

ΟΠΕΚΕΠΕ : Όλα τα ΝΕΑ για τους αγρότες ΕΔΩ 

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού εδώ

Επίσης, ο (opekepe.gr) έκανε πληρωμές περίπου 1,9 εκ. ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, το διάστημα 15-16/1 πληρώθηκαν 8.383 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού εδώ

Συντάξεις – ψίχουλα για νέους συνταξιούχους – Αναδρομικά, ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Πως θα λάβετε σύνταξη άνω των 900 ευρώ – Συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ – Πληρωμή 24/1

ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2019 : Στις 26 Νοεμβρίου η πληρωμή για Α21 ΟΠΕΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑNΑΔΡΟΜΙΚΑ