– ψίχουλα για νέους συνταξιούχους – , ΠΛΗΡΩΜΕΣ Σύνταξη φιλοδώρημα αναμένεται να λάβουν οι νέοι καθώς οι μισθοί  πείνας ρίχνει τις εισφορές και τα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία πέφτουν δραματικά ώστε οι συντάξεις όσων γεννήθηκαν πριν δυο δεκαετίες να είναι σοκαριστικές!

Συντάξεις ψίχουλα με περισσότερη δουλειά θα πάρει η γενιά των 300 ευρώ (γεννηθέντες στη δεκαετία του 1990) που καλούνται να «επιβιώσουν» σήμερα σε μια εργασιακή ζούγκλα και με εκτεταμένη μερική απασχόληση.

Εξάλλου, τα τελευταία στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ (Αύγουστος 2019) δείχνουν ότι οι 57 στις 100 νέες θέσεις εργασίας είναι με μερική απασχόληση (300 ευρώ) και οι μισές νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης κάτω των 500 ευρώ! Και φυσικά οι συντάξεις που θα πάρουν είναι φιλοδωρήματα.

Συντάξεις ΝΕΑ : Αυξήσεις αναδρομικά για 700.000 συνταξιούχους – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Οι ριζικές αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, η έκρηξη της φθηνής απασχόλησης καθώς και οι αλλαγές στην ανταποδοτικότητα εισφορών – συντάξεων που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου οδηγούν σε -ψίχουλα, σε σημείο μια σύνταξη των 1.000 ευρώ να θεωρείται πλέον ρετιρέ.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : Αναδρομικά έως 300 στις επικουρικές συντάξεις – Βρέχει λεφτά, ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οι επικουρικές συντάξεις

Μια νέα εκδοχή για τις παράνομες μειώσεις στις επικουρικές παρουσίασε χθες (18/11) η ΕΝΥΠΕΚΚ, αποκαλύπτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και νομιμοποίησε εκ των υστέρων τις περικοπές του Ιουνίου του 2016, σημειώνει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΥΠΕΚΚ αναφέρει ότι οι μειώσεις έγιναν με άλλες παραμέτρους από αυτές που όριζε ο νόμος 4387 και το άρθρο 96, και κυρίως ότι οι παράμετροι των περικοπών καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση που δεν την προέβλεπε ο νόμος στη σχετική παράγραφο 4 του άρθρου 96!

Η απόφαση είχε εκδοθεί στις 7 Ιουνίου 2016 από τον τότε υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, και αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να νομιμοποιήσει την παρανομία ήταν να φέρει κρυφά σε επόμενο νόμο, διάταξη με το άρθρου 56 του ν. 4445/2016, που να νομιμοποιεί την παράνομη απόφαση για το τσεκούρι στις επικουρικές 12 Ταμείων!

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Ο  (opekepe.gr) έκανε γνωστό πως προχώρησε σε πληρωμές περίπου 3,1 εκ. ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στις 14-18/11 πληρώθηκαν 9.220 αγρότες για ενισχύσεις, ανειλημμένες υποχρεώσεις και διάφορα προγράμματα.

Ολα τα ΝΕΑ για τους αγρότες ΕΔΩ

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού εδώ

Επίσης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) έκανε γνωστό πως προχώρησε σε πληρωμές περίπου 2 εκ. ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στις 12-13/11 πληρώθηκαν 498 αγρότες για ενισχύσεις, ανειλημμένες υποχρεώσεις και διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού εδώ