: Αυξήθηκε το ποσό – Ενστάσεις , ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για να λάβουν περισσότεροι το μέρισμα.

Στα 215 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα αυξηθεί τελικά το κονδύλι για το φετινό μετά τις διορθωτικές κινήσεις που έκανε το υπουργείο Οικονομικών, αίροντας αδικίες και αντιμετωπίζοντας προβλήματα που είχαν εντοπιστεί. Το ποσό αυτό ξεπερνά κατά 40 εκατ. ευρώ τους αρχικούς υπολογισμούς και θα καλυφθεί από την υπέρβαση στα κρατικά έσοδα, ενώ ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση αναμένεται να φθάσει τις 300.000, έναντι αρχικής πρόβλεψης για 250.000. Ήδη μέχρι χθες το απόγευμα οι αιτήσεις που είχαν εγκριθεί στην ιστοσελίδα koinonikomerisma.gr ανέρχονταν σε 241.068.

Ο αριθμός των δικαιούχων διευρύνθηκε μετά τις αδικίες που αναδείχθηκαν και τις διορθωτικές παρεμβάσεις οι οποίες ακολούθησαν. Όπως ανέφερε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, το 50% όσων έχουν κάνει την ένσταση, θα λάβουν τελικά το κοινωνικό μέρισμα. Πρόσθεσε δε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα με ειδικές ανάγκες, δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ, που αρχικά είχαν αποκλειστεί, αναφέρει το protothema.gr.

Μετά την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το κοινωνικό μέρισμα διευκρινίστηκε ότι ΑμεΑ που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη από τους γονείς τους αλλά υποβάλλουν και δική τους, ξεχωριστή φορολογική δήλωση δεν πρέπει να κάνουν αίτηση με τον δικό τους ΑΦΜ, αλλά να κάνουν οι γονείς τους. Επιπλέον, η πλατφόρμα ενημερώθηκε με στοιχεία, ώστε να καλυφθούν δικαιούχοι που δεν είχαν δηλώσει στις φορολογικές δηλώσεις τους το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών και δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη (αρχικά το σύστημα δεν εντόπιζε τις εκπρόθεσμες δηλώσεις και απέρριπτε αιτήσεις, γιατί δεν πιστοποιούνταν η 7ετής μόνιμη παρουσία του αιτούντος στην Ελλάδα).

Ο κ. Συκαλακάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια σειρά αδικιών, τις οποίες χαρακτήρισε αναπόφευκτες. «Δεν υπάρχει πραγματική εικόνα της φοροδιαφυγής και εξακολουθούμε να φορολογούμε με βάση πλασματικά στοιχεία. Αυτού του είδους οι αδικίες μας εμποδίζουν να κάνουμε σοβαρή κοινωνική πολιτική», είπε, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μόνιμο βοήθημα για τους συνταξιούχους, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στη σύνταξη.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το προβλέπεται να κλείσει το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής και να πιστωθούν τα 700 ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 31 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να καλυφθούν και άλλοι δικαιούχοι μετά την Πρωτοχρονιά, εφόσον εντοπιστούν αδικίες που δεν επιλύθηκαν και υπό την προϋπόθεση ότι το δημοσιονομικό κόστος θα είναι ανεκτό για τον προϋπολογισμό του 2020. Το διήμερο 30-31 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί και το επίδομα θέρμανσης σε περίπου 600.000 νοικοκυριά.

Μέρισμα 2019 : Αυξήθηκε το ποσό – Ενστάσεις , ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Λεφτά στους αγρότες

Ο (opekepe.gr) προχώρησε σε πληρωμές περίπου 3,7 εκ. ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στις 18-19/12 πληρώθηκαν 230 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού εδώ

Επίσης, ο (opekepe.gr) προχώρησε σε πληρωμές περίπου 1,1 δις. ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στις 17/12 πληρώθηκαν 1.696.311 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού εδώ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Ποιοι παίρνουν το Εθνικό Απόθεμα 2019 – Δικαιώματα για την βασική ενίσχυση

ΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Οι καταβολές στους αγρότες

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Οι δυο τελευταίες καταβολές – Παραμονές Χριστουγέννων η εξισωτική