Ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά μ από το το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή, εξέλιξη η οποία αναμένεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στις ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες.

Αναλυτικότερα, όπως έγινε γνωστό, στην μέγγενη του πολυνομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές διατάξεις δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις πρόκειται να πιαστούν 4 επιδόματα του (www.oaed.gr) τα οποία καταργούνται από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να καταργηθούν:

Το επίδομα οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα για παιδιά που φοιτούν σε δημόσια σχολεία (ανέρχεται σε 300 ευρώ ανά παιδί και δίνεται σε οικογένειες με εισόδημα έως 3.000 ευρώ)

Το επίδομα απροστάτευτων παιδιών (είναι 44 ευρώ το μήνα και δίνεται σε παιδιά που στερούνται πατρικής προστασίας -για διαφόρους λόγους- μέχρι την ηλικία των 16 ετών)

Το επίδομα ένδειας (ανέρχεται σε 600 ευρώ και δίνεται από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων σε όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας)

Το επίδομα νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας (χορηγείται από τον και αφορά περίπου 5.500 άνεργους νέους, ηλικίας 20- 29 ετών, οι οποίοι εισπράττουν το ποσό των 73,37 ευρώ τον μήνα, για πέντε μήνες).

Διαβάστε επίσης:   ΟΑΕΔ: Έρχεται προκήρυξη για 1.882 θέσεις εργασίας

Εκτός από τα παραπάνω επιδόματα, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, χάνουν οι οικογένειες με ένα παιδί, καθώς το σημερινό ετήσιο εισοδηματικό κριτήριο των 9.000 ευρώ υποχωρεί πλέον στα 6.000 ευρώ «κόβοντας» πολλούς δικαιούχους, παρότι το επίδομα αυξάνεται από 40 ευρώ σήμερα, στα 60 ευρώ το μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάργηση τους θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2017, με τα συγκεκριμένα επιδόματα βα είναι ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα από το 2017 καταργούνται τα 8 εκατ. ευρώ που αφορούν τα συγκεκριμένα επιδόματα και η δαπάνη τους ενσωματώνεται στο επειδή αλληλεπικαλύπτονται, ενώ άλλα 2 εκατ. καταργούνται από το 2018.