Όλα τα : ΚΕΑ, Α21- Συντάξεις και αναδρομικά – ΟΠΕΚΕΠΕ – Πληρωμές για επιδόματα και οι συντάξεις.

: Την Πέμπτη 30 Απριλίου, θα καταβληθούν τα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα παρακάτω επιδόματα και παροχές ΟΠΕΚΑ: επίδομα γέννησης, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού.

Ολα τα ΝΕΑ για τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα ΕΔΩ

Διευκρινίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου 2020. Για το επίδομα παιδιού, η 2η δόση θα καταβληθεί στις 29 Μαΐου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ, θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Όλα τα ΝΕΑ : ΚΕΑ, Α21- Συντάξεις και αναδρομικά – ΟΠΕΚΕΠΕ – Τα αναδρομικά

Δύο σενάρια εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπίσει την επικείμενη, έως τον Ιούνιο, κρίσιμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τα αναδρομικά των παλιών συνταξιούχων. Ολες οι ειδήσεις γα τις συντάξεις ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ, ΟΓΑ.

Πρόκειται για δύο εκδοχές σε ό,τι αφορά την καταβολή των που διαφοροποιούνται ανάλογα με το κόστος που προκαλούν στον προϋπολογισμό και έχουν σχέση με τις δημοσιονομικές αντοχές της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Το πιθανότερο ενδεχόμενο, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, είναι το ΣτΕ να αποφασίσει την καταβολή των αναδρομικών για το κρίσιμο ενδεκάμηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 δικαιώνοντας όσους είχαν προσφύγει για το διάστημα αυτό. Το ζητούμενο, από εκεί και πέρα, είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση.

Το πρώτο σενάριο που έχει στο τραπέζι της η κυβέρνηση αφορά την καταβολή των αναδρομικών μόνο στους συνταξιούχους που είχαν προσφύγει εφαρμόζοντας ρητά την απόφαση του ΣτΕ.

Το δεύτερο αφορά την επέκταση της χορήγησή τους για το συγκεκριμένο διάστημα σε όλους τους συνταξιούχους, γεγονός που προϋποθέτει πολιτική απόφαση.

Όλα τα ΝΕΑ : ΚΕΑ, Α21- Συντάξεις και αναδρομικά – ΟΠΕΚΕΠΕ – Λεφτά στους αγρότες

Ο (opekepe.gr) έκανε πληρωμές περίπου 4,3 εκ. ευρώ προς τους αγρότες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Συγκεκριμένα, στις 22-23/4 πληρώθηκαν 1.266 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

ΟΠΕΚΕΠΕ : Όλα τα ΝΕΑ για τους αγρότες ΕΔΩ 

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού εδώ

Συντάξεις Μαΐου: Νωρίτερα η πληρωμή ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΑΜΕΑ, Δημοσίου

Πληρωμές online : Συντάξεις ΝΑΤ, ΟΓΑ, Δημοσίου, Α21, ΚΕΑ, αίτηση για 800 ευρώ, ΕΦΚΑ

Οι συντάξεις αλλάζουν ημερομηνίες λόγω κορονοϊού – Προνοιακά ΟΠΕΚΑ, Α21, ΚΕΑ, ΕΦΚΑ Εισφορές

ΕΦΚΑ εισφορές 2020, Συντάξεις ΙΚΑ,