Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκκρεμείς συντάξεις ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ – 534 ευρώ επίδομα

όσα-πρέπει-να-γνωρίζετε-για-τις-εκκρεμ

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκκρεμείς , ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ – 534 ευρώ επίδομα – Τελευταία νέα.
Ποσό της τάξης των 150 ευρώ ανά υπόθεση θα επιδοτεί ο και το υπουργείο Εργασίας για τους εκκρεμείς συνταξιοδοτικούς φακέλους, τους οποίους θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν ιδιώτες δικηγόροι και λογιστές.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafima.gr
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ημερησίας» το τιμολόγιο για τους πιστοποιημένους ιδιώτες επιστήμονες έχει κλειδώσει και θα είναι οριζόντιο για όλες τις υποθέσεις χωρίς διακύμανση τιμής για «εύκολες» και «δύσκολες» υποθέσεις.
Ο (efka.gov.gr) θα καλύπτει 150 ευρώ ανά υπόθεση και ανά φάκελο. Εφόσον ο δικηγόρος ζητάει μεγαλύτερη αμοιβή από τα 150 ευρώ – κάτι που δεν θα απαγορεύεται στη διαδικασία – το υπόλοιπο θα πρέπει να το καλύπτει ο ασφαλισμένος. Στόχος είναι να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός της αγοράς υπέρ των ασφαλισμένων.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα τεθεί πλαφόν στις υποθέσεις που θα μπορεί να αναλάβει κάθε δικηγορικό γραφείο ανά μήνα. Ειδικότερα κάθε δικηγόρος θα μπορεί να αναλαμβάνει έως και 4 εκκρεμείς συνταξιοδοτικούς φακέλους τον μήνα.
Η διαδικασία εμπλοκής των ιδιωτών θα ξεκινήσει από τις , ΟΑΕΕ και ΟΓΑ. Θα περιλαμβάνει μάλιστα και τις απλές υποθέσεις των ασφαλισμένων που εντάσσονται στα συγκεκριμένα τρία πρώην Ταμεία αλλά και τις υποθέσεις διαδοχικής ασφάλισης που εμπλέκουν δυο από τα τρίτα εν λόγω Ταμεία.

Για παράδειγμα:
Διαδοχικά ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και στον – εντάσσεται στην πρώτη φάση εμπλοκής των ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών
Διαδοχικά ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και στο ΝΑΤ – δεν εντάσσεται στην πρώτη φάση εμπλοκής των ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών
Δεν θα υπάρξει γεωγραφικός προσδιορισμός και ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέγει ελεύθερα από τη λίστα των πιστοποιημένων όποιον θέλει. Πρόσβαση στην λίστα των πιστοποιημένων επαγγελματιών θα έχουν και οι εν αναμονή συνταξιούχοι – που έχουν ήδη καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης – αλλά και όσοι υποβάλλουν αίτηση από τούδε και στο εξής.
Εντός Ιουνίου η εκπαίδευση
Ο τρέχει φουλ τις μηχανές, ώστε να ξεκινήσει η εκπαίδευση των ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών εντός Ιουνίου, ώστε μέσα στο καλοκαίρι να αρχίζουν να βγάζουν συντάξεις, συμβάλλοντας στην ταχύτερη απονομή των εκκρεμών συντάξεων. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και οι εγκύκλιοι να εκδοθούν έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Το τελευταίο βήμα της επεξεργασίας των φακέλων από τους ιδιώτες θα είναι η κατάρτιση σχεδίου προσωρινής η οριστικής σύνταξης. Όπως προβλέπει ο νόμος αν ο αρμόδιος υπάλληλος του ΕΦΚΑ δεν προβάλλει ένσταση εντός ενός μηνός, εκδίδεται η οριστική σύνταξη του ασφαλισμένου.
Μέσα στο καλοκαίρι οι αναθέσεις
Επομένως, ο ασφαλισμένος που υποβάλλει τώρα αίτηση συνταξιοδότησης ή είναι εν αναμονή συνταξιούχος, θα μπορεί να αναθέσει από τα μέσα του καλοκαιριού σε ιδιώτη δικηγόρο ή λογιστή την έκδοση της σύνταξής του, υποβάλλοντας υπεύθυνη δήλωση στον e-ΕΦΚΑ.
Στη συνέχεια μπορεί να επιλέξει πιστοποιημένο επαγγελματία από το ειδικό μητρώο που τηρείται στον e-ΕΦΚΑ, αφού εισέλθει στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ-gov.gr).
Ο πιστοποιημένος συνεργάτης μπορεί να διαπιστώσει το χρόνο ασφάλισης, να βεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ, να υποβάλλει σχέδιο διακανονισμού των οφειλών εντός του επιτρεπτού ορίου, εφόσον υπάρχουν οφειλές και να εκδίδει βεβαίωση για την εξαγορά πλασματικών ετών.
Τέλος, μπορεί να συντάξει ένα σχέδιο συνταξιοδοτικής απόφασης, το οποίο ο αρμόδιος υπάλληλος του πρέπει να εγκρίνει ή να απορρίψει εντός 30 ημερών. Αν το σχέδιο δεν επικυρωθεί εντός της προθεσμίας, θεωρείται ότι εγκρίθηκε και προχωρά η έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκκρεμείς συντάξεις ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ – 534 ευρώ επίδομα – Σε εξέλιξη οι αιτήσεις των καλλιτεχνών.

Να υποβάλλουν αιτήσεις για την μπορούν από σήμερα οι .
Το επίδομα των 534 ευρώ αφορά τον μήνα Απρίλιο και οι αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμας της Εργάνης (artandcultureprofessionals.services.gov.gr) θα γίνονται μέχρι και τις 14 Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, δίνεται εκ νέου η δυνατότητα, οι επιχειρήσεις του Πολιτισμού με ΚΑΔ: 90.01, 90.02, 90.03, 90.04, 93.29.2 (Θέατρα – Μουσικές σκηνές – Χοροθέατρα – Συναυλιακοί χώροι – Χώροι παραστάσεων) που έχουν υποβάλει στην ειδική πλατφόρμα stirizoumetonpolitismo.services.gov.gr – που τηρείται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ – αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ένταξης στην οικονομική ενίσχυση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμ. οικ. 5774/203/5-2-2021 (Β’ 457) για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, η οποία έχει εγκριθεί από την ΑΑΔΕ, να  υποβάλουν τη συμπληρωματική αίτηση/υπεύθυνη δήλωση -σύμφωνα με το παράρτημα ΙΙΙ της με αριθμ. οικ. 20706/Σ.1771/19-4-2021 (Β’ 1628), στην ανωτέρω ειδική πλατφόρμα- από τις 4/6 ώς τις 9/6.
150 ευρώ σε κάθε υποψήφιο συνταξιούχο ! Ανατροπές στις συντάξεις ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ
Τα αναδρομικά σε αριθμούς και ποσά για Ένστολους, ΙΚΑ, Δημόσιο – 534 ευρώ επίδομα
Voucher 200 ευρώ ΝΕΑ , ΟΑΕΔ επιδόματα για ανέργους : Όσα πρέπει να ξέρειςΔείτε επίσης.