Το 15ημερο του Δεκεμβρίου το – Έως 22 οι , Α21, ΚΕΑ – Πότε προγραμματίζονται οι πληρωμές επιδομάτων και συντάξεων.

: Με γεμάτες τις τσέπες θα κάνουν γιορτές συνταξιούχοι και δικαιούχοι επιδομάτων. Νωρίτερα θα καταβληθούν, σύμφωνα με την πάγια διαδικασία, όλες οι παροχές και τα επιδόματα Δεκεμβρίου στους δικαιούχους ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Δείτε αναλυτικά:

1)

200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν πριν τα Χριστούγεννα έκτακτη ενίσχυση περιείχε η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.
Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα βάλουν στη «τσέπη» τους το Κοινωνικό μέρισμα 2019 οι πρώτοι δικαιούχοι. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί των νοικοκυριών αναμένεται να «γεμίσουν» το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου.

Υπνεθυμίζεται ότι πέρυσι η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr, λειτούργησε σε δύο φάσεις με την πρώτη καταβολή να ολοκληρώνεται στις 15 Δεκεμβρίου.

2) Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Έως και τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται η καταβολή του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) στους δικαιούχους.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

3) Επίδομα παιδιού Α21

Η καταβολή της νέας δόσης του θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την πάγια διαδικασία του ΟΠΕΚΑ.

Η έκτη δόση που αντιστοιχεί στο 2μηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος αναμένεται να προπληρωθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες Τετάρτη (27/11) άνοιξε και πάλι για αιτήσεις επιδόματος παιδιού η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι στις 15 Ιανουαρίου 2020, αναφέρει το workenter.gr.

Νέες αιτήσεις για Α21 επίδομα παιδιού – ΚΕΑ

ΟΑΕΔ : Δώρο Χριστουγέννων και επίδομα ανεργίας – ΠΛΗΡΩΜΕΣ – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ : Τι θα γίνει με τα αναδρομικά – Μπαίνουν τα λεφτά απο ΟΠΕΚΑ