Λες και δεν ήταν ήδη ένα προϊόν για λίγους, πολλοί είναι οι αναλυτές εκείνοι οι οποίοι εκτιμούν ότι η θα παρουσιάσει με τιμή πάνω από 1000 ευρώ το , ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το νέο μοντέλο θα ανταγωνίζεται σε τιμή ακόμα και ένα… MacBook!

Μία δικαιολογία για την τόσο αυξημένη τιμή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BGR, είναι ότι μία χαμηλή τιμολογιακή πολιτική θα προκαλούσε πρόβλημα στην εμπορική πορεία του , το οποίο κινείται λίγο κάτω από τα 1000 ευρώ.

Η Apple φαίνεται ότι θέλει να λανσάρει το ως ένα premium, πολυτελές μοντέλο, με εξελιγμένες τεχνολογίες και αρκετά υψηλό κόστος κατασκευής προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέλθει στην πιθανή αυξημένη ζήτηση.

Διαβάστε επίσης:   Innoetics: Ποια είναι η ελληνική εταιρεία που εξαγόρασε η Samsung

Με βάση όλα αυτά και αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι η θέλει να έχει ένα περιθώριο κέρδους της τάξης του 35 με 40% τότε δεν είναι και παράξενο να θεωρεί κανείς ότι το iPhone 8 μπορεί και να φτάσει να πωλείται σε τιμή… 1200 ευρώ!

Σε αυτό το στάδιο, μόνο για τις εικασίες υπάρχει χώρος, αλλά για ακόμα μια φορά η Apple αναμένεται να ακολουθήσει την προσφιλή της τακτική των πολύ υψηλών τιμών για τα προϊόντα της.