«Τι νόμιζες; Ότι θα καθόμαστε στο υπόγειο και θα παίζουμε επιτραπέζια για το υπόλοιπο της ζωής μας; Δεν είμαστε παιδιά πια». Με αυτή τη φράση το πρώτο trailer για την τρίτη σεζόν του Stranger Things μας βάζει στο κλίμα. Κάποιοι προχώρησαν στη ζωή τους, άφησαν την παιδική ηλικία κι έγιναν έφηβοι. Κάποιος άλλος όμως δε μπορεί.

Ίσως η τρίτη σεζόν, πιθανότατα και η τελευταία για μια σειρά-ορόσημο της εποχής μας, να είναι η πρώτη για το Stranger Things που μας δείχνει τι είναι τελικά ο Ντεμογκόργκον και γιατί ήταν μόνο ο Γουίλ που πιάστηκε αιχμάλωτος του για δύο ολόκληρες σεζόν.

Δύο χρόνια μετά, τα παιδιά δεν είναι πια παιδιά. Έχουν μεγαλώσει, είναι έφηβοι, κάνουν πάρτι στους φίλους τους, αναζητούν τον έρωτα για πρώτη φορά. Όλοι πλην του Γουίλ. Ο Γουίλ μοιάζει να έχει εγκλωβιστεί στην παιδική του κατάσταση. Ήλπιζε ότι δεν θα σταματούσαν ποτέ να παίζουν επιτραπέζια στο υπόγειο. Φταίει γι΄αυτό ο δαίμονας της άλλης διάστασης ή μήπως δεν είναι η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα;

Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο trailer για την τρίτη σεζόν του Stranger Things δείχνει καθαρά κάποια πράγματα. Πρώτον, ξεφεύγουμε από το Χόκινς της Ιντιάνα ως τον τόπο δράσης. Τα παιδιά ανοίγουν τα φτερά τους. Ο Στιβ, η Νάνσι, ο Τζόναθαν, έχουν ενηλικιωθεί. Ο Στιβ μάλιστα που είδαμε τη μεταστροφή του στον πιο fun χαρακτήρα της σειράς, είναι τώρα υπάλληλος στο εμπορικό, σε ένα παγωτατζίδικο. Και πολύ φίλος με όλους, ιδίως τον Ντάστιν.

Αυτός ο φόβος του να ζουν στο Χόκινς και τα γεγονότα της δεύτερης σεζόν, οδήγησαν την παρέα να αναζητήσει αλλού την τύχη της. Γι΄αυτό κι ο Τζιμ Χόπερ, ο σερίφης, ακούγεται να τους λέει «Είναι σημαντικό για μένα να νιώθετε ασφαλείς. Θέλω να αισθάνεστε ότι εδώ μπορεί να είναι ακόμα το σπίτι σας».

Κι ίσως να είναι σωστό αυτό που λέει. Γιατί τουλάχιστον στο σπίτι τους ήξεραν πως να κινηθούν απέναντι στον Ντεμογκόργκον. Τώρα, απέναντι στους νέους τρόμους, πώς θα λειτουργήσουν ευρισκόμενα σε άγνωστο έδαφος; Η Eleven μοιάζει να έχει κι εδώ την απάντηση!

Αυτό που είναι επίσης άξιο αναφοράς, είναι η έντονη εϊτίλα που αποπνέει στο trailer. Εικόνα, μουσική, τα πάντα, αναφέρει το eleftherostypos.gr.