Ύστερα από προκήρυξη θα πραγματοποιούνται οι καινούργιες συμβάσεις των .

Μπορεί η διαδικασία να αργεί ακόμη μέχρι να έρθουν οι νέες συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, ωστόσο φαίνεται πως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ήδη επιλεγεί.

Όμως τα πάντα εξαρτώνται από το πότε θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο ΠΕΔΥ, το οποίο έχει καθυστερήσει ούτως ή άλλως πάρα πολύ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προς τους εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), οι νέες συμβάσεις θα είναι δύο ειδών (για οικογενειακούς και ειδικούς ιατρούς) και θα προκύψουν κατόπιν προκήρυξης, ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες της κάθε περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό θα καθοριστούν και κριτήρια ώστε να μπορέσουν να εισαχθούν στο σύστημα και νέοι γιατροί που θέλουν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι νέες συμβάσεις πάντως δεν αναμένονται άμεσα καθώς ακόμη και να φθάσει στη Βουλή άμεσα το νομοσχέδιο για το νέο ΠΕΔΥ, απαιτείται αρκετός χρόνος ακόμη μέχρι να υλοποιηθούν οι προκηρύξεις για την κάθε περιοχή.

Δεν είναι τυχαίο πως οι συμβάσεις είχαν ανανεωθεί …Αυγουστιάτικα επ αόριστον για όλους τους γιατρούς και παρόχους χωρίς να ερωτηθούν καν.

Όμως η όλη διαδικασία είναι ξεκάθαρα πλέον στα «χέρια» της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, γι αυτό και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr, νίπτει τα χείρας της εδώ και καιρό και παραπέμπει σε οδηγίες στο .

Οδηγίες οι οποίες ωστόσο αναμένεται να έρθουν μόλις ξεκινήσει η ανασυγκρότηση και ανασύσταση του νέου .

Aπό την άλλη ακόμη και οι αλλαγές στο ΠΕΔΥ είναι βέβαιον πως θα προωθηθούν με καθυστέρηση, κάτι που πρόσφατα παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, αφού τα όποια σχέδια δεν αναμένεται να υλοποιηθούν πριν το Β εξάμηνο του χρόνου.

Όλα όμως αναμένεται να είναι διαφορετικά στις νέες συνεργασίες των γιατρών με τον .  Όπως και να χει τα πάντα εξαρτώνται από τη χρηματοδότηση του νέου συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του νέου ΠΕΔΥ, χρηματοδότηση η οποία φαίνεται πως έρχεται με αγκάθια.

Το ζήτημα είναι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα για τις νέες συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ, αφού θεωρείται βέβαιον πως κάποιες ειδικότητες γιατρών θα μείνουν απ’ έξω ενώ και συνολικά το ιατρικό προσωπικό θα ανανεωθεί και θα αλλάξει.

Πατήστε (εδώ) για να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ.

ΕΟΠΥΥ-Πατήστε εδώ για όλες τις τελευταίες ειδήσεις