Περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ θα κληθούν να καταβάλλουν η Cosmote, η Wind και η Vodafone για να αποκτήσουν έντεκα δικαιώματα χρήσης φάσματος ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 1.800 MHz.

Η διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουλίου, το «σχέδιο Τεύχους Προκήρυξης, αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 1800 MHz».

Σύμφωνα με την προκήρυξη, θα παραχωρηθούν μέσω του διαγωνισμού έξι δικαιώματα στη ζώνη των 1.800 MHz που είχαν αποκτηθεί και ανήκουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 στις Vodafone και Wind (είχε υπάρξει 18μηνη παράταση) και άλλα πέντε δικαιώματα που τα οποία είχε αποκτήσει η Cosmote και λήγουν το 2020.

Διαβάστε επίσης:   Δια χειρός Φλαμπουράρη οι μεγάλες επενδύσεις στη χώρα

Η τιμή εκκίνησης για κάθε ένα από τα πρώτα έξι δικαιώματα έχει οριστεί στα 19,7 εκατομμύρια ευρώ και για τα υπόλοιπα πέντε στα 16,5 εκατομμύρια. Με βάση το χρονοδιάγραμμα της ΕΕΤΤ, το τεύχος προκήρυξης θα δημοσιευθεί την 1η Αυγούστου με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 6 Νοεμβρίου όταν θα ανακηρυχθούν οι υπερθεματιστές για κάθε δικαίωμα, ενώ οι εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα καταβολής του τιμήματος σε δόσεις, γράφει το athina984.gr.