Η ΕΡΤ το μεσημέρι της Παρασκευής, όχι μόνο μετέδωσε την έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα για την πανδημία, όπως άλλωστε έπρεπε εξαιτίας του θεσμικού της ρόλου, αλλά επέλεξε να δώσει σχεδόν μιάμιση ώρα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία αν σκεφτούμε ότι ακριβώς την προηγούμενη μέρα η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού είχε διάρκεια μία ώρα και είκοσι λεπτά. Με άλλα λόγια η δημόσια τηλεόραση αφιέρωσε τον ίδιο τηλεοπτικό χρόνο στον κ.Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη

Θα γινόταν κάτι τέτοιο πριν από δύο χρόνια;

Για παράδειγμα σε μία αντίστοιχη περίπτωση μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι η τότε διοίκηση της ΕΡΤ είχε μεταδώσει τη συνέντευξη του τότε αρχηγού της αντιπολίτευσης από την ΕΡΤ2.

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή αυτή θα πρέπει να πιστωθεί στη διοίκηση της ΕΡΤ που ομολογουμένως επιχειρεί να υιοθετήσει ένα καινούργιο πρόσωπο στην κοινωνία που αν κρίνουμε από τα νούμερα τηλεθέασης δείχνει να το καταφέρνει.

Μεγάλο τώρα στοίχημα είναι η διάρκεια και κυρίως η τήρηση των αποστάσεων προς όλες τις πλευρές που επιβάλλει η δεοντολογία.

Υ.Γ. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η ΕΡΤ ήταν το μοναδικό κανάλι που προσάρμοσε το πρόγραμμά του προκειμένου να μεταδώσει τη συνέντευξη Τσίπρα, μια και όλα τα υπόλοιπα συνέχισαν απρόσκοπτα τον προγραμματισμό τους, με εξαίρεση τον Αlpha που μετέδωσε περίπου 30 λεπτά.

enimerosi24